Naslovna VESTI NAJBOLJE MAJKE ŽIVOTINJSKOG CARSTVA: Ostaju uz decu do kraja života!

NAJBOLJE MAJKE ŽIVOTINJSKOG CARSTVA: Ostaju uz decu do kraja života!

0
slike meseca maja petface

Ljudi i dalje uče o životinjama i načinima na koji se oni brinu o svojim mladima. A jedno je sigurno, svaki roditelj ima svoj unikatan stil. U svetu životinja, ovo su najbolje majke na planeti.

Mrke medvedice
Mužjaci mrkog medveda će vrlo često ubiti mladunce drugog medveda, kako bi se parili sa njihovim majkama. Zbog toga trećina mladunaca umre tokom sezone parenja. Ženke mrkog medveda zbog toga svoje mladunce podižu u blizini ljudi, jer znaju da će mužjaci tako oklevati da priđu njihovoj deci. Dakle, one koriste “ljudski štit”, piše vestnikkavkaza.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

Lavice
Lavice se trude da rađaju u isto vreme kako bi više njih istovremeno brinulo o mladuncima. I podići će lavče druge ženke isto kao da je njihovo, čak i puštati da ih doje.

Nakon dugo godina na lancu ZAVRŠIO U AZILU! A onda je upoznao NJU!

Prasice
Svinje su ne samo vrlo inteligentne životinje, već su i ženke sjajne majke. One imaju oko 12 različitih načina groktanja, uključujući i onaj kojim dozivaju svoju decu. Prasići nauče da prepoznaju glas svoje majke oko druge nedelje života. Smatra se da dok ih doji, prasica čak i peva svojim mladima.

Slonice
Slonice svoje mlade nose oko 22 meseca, a njihova novorođenčad teže oko 100 kilograma. Ako ih to ne čini super-mama, onda ovo difinitivno hoće – slonice ostaju uz svoje majke do kraja njihovih života. Krda žive u matrijarhatu, koji se sastoji od majki, sestara i mladunčadi. U krdu su uvek i određene ženke koje čuvaju mlade da bi druge na miru mogle da jedu.

SREĆAN KRAJ LJUBAVNE PRIČE IZ REGIONA: Klepetan se izgleda vratio Malenoj!

Orke
Kao i slonice, ženke orke nose svoje mlade oko 17 meseci i nikada se od njih ne razdvajaju. Majke čak i svojim odraslim sinovima pomažu da se bore protiv predatora i nalaze hranu. Neki stručnjaci tvrde da mužjaci obično uginu oko godinu dana nakon smrti svojih majki.

Kokoške
Kao i svinje, i kokoške imaju poseban glas kojim dozivaju mlade. Uz to, one još i cvrkuću pilićima dok su u jajetu. A video snimci kokoški koje piliće štite od kiše obišli su svet.

Izvor: Telegraf.rs

Petface Viber zajednica

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.