Naslovna VESTI PSI Koje su najbolje rase pasa za trkače?

Koje su najbolje rase pasa za trkače?

0

Ukoliko volite da trčite ili ste primorani jer želite da smršate ili imate za cilj da istrčite maraton, polumaraton, onda sigurno želite i da vam vreme koje provodite trčeći prođe što brže i lepše. Stoga ćemo vam predstaviti najbolje rase pasa za trkače.

najbolje petface1. Labrador retriver

Labradore često možemo naći na listama za najbolje porodične pse i najbolje aktivne pse, tako da ne čudi to što su uključeni i na ovu listu. Oni imaju sasvim dovoljno energije kako bi pratili korak sa vama i trčali čak i razdaljine duže od 10 kilometara.

Pročitajte još: BIOSPOTIX vam predstavlja pet lakih dvorišnih igara sa psom

2. Bokser

Često ćete videti boksere kako puni energije trče po dvorištu ili koći neverovatnom brzinom dok se toliko ne izmore i ne legnu potpuno isrcpljeni. Ova eksplozija energije ništa ne čudi jer je bokserima trčanje u krvi, a nekada su se i koristili kao kuriri tokom ratnih perioda, ali i u lovu na divlje svinje i bizone.

3. Sibirski haski

Haskiji su se gajili kao psi koji vuku sanke, tako da je trčanje u njihovoj prirodi. Njihova istrajnost i snaga su neiscrpni. I što je hladnije vreme to je bolje, tako da ako ste vi od onih „ludih“ ljudi koji trče i zimi, znajte da će vam haskiji biti savršeno društvo.

najbolje petface4. Džek rasel terijer

Mali, ali moćan, džek rasel terijer ima neverovatnu energiju i može da trči izuzetno dug period vremena. Ukoliko tražite partnera koji će biti istrajan, ovaj mališan će biti pravi izbor za vas.

5. Nemački ovčar

Ova rasa je poznata po tome što ima brojne talente i trčanje je jedno od njih. Jaki i izdržljivi, nemački ovčari će vam biti odlični partneri za trčanje. Još bolje, dobri su sa decom i voljni da udovolje, tako da će biti mnogo više od partnera za trčanje.

Pročitajte još: POTPUNO PRIRODNO: borba protiv buva sada je mnogo lakša

Ukoliko pazite na svoje zglobove, onda sigurno trčite i po mekšim površinama ili stazama gde verovatno ima više zemlje i trave, a samim tim i napasti kao što su krpelji i buve.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstHVALA, DOBRI LJUDI: Porodica Ratković UDOMILA psa, kog je vlasnik ŽIVOG ZAKOPAO!
Sledeći tekstLutalica bežala iz azila svake noći: Spasioci se rasplakali kada su saznali gde ide! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime