Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET FOOLEE predstavlja 10 rasa pasa sa najdužom dlakom

FOOLEE predstavlja 10 rasa pasa sa najdužom dlakom

0
najduzom petface

Dugodlake rase pasa dolaze u svim oblicima i veličinama, a mi vam predstavljamo 10 ovih rasa koje se često prepoznaju po svojoj dugoj i svilenkastoj dlaci.

najduzom petface1. Mekodlaki pšenični terijer

Ova rasa psa je najpoznatija i najzastupljenija u Irskoj već poslednjih 200 godina. Korišćena je najčešće kao pastirski pas i dobija brojne nagrade za agilnost, brzinu i svoje pastirske sposobnosti. Prema Američkom kinološkom klubu, genetski je sličan irskom terijeru, ali se razlikuje po dugoj mekanoj dlaci. Ova rasa zahteva četkanje svaki drugi dan jer se ne linja. Takođe, potrebno im je kupanje i trimovanje dlake svaki drugi mesec, kako bi zadržali izgled i oblik krzna.

Pročitajte još: FOOLEE FURMINATOR: 4 koraka do zdravog i negovanog krzna vašeg ljubimca!

2. Bradati koli

Poznat po tome što čuva ovce, ova vrsta je vekovima čovekov prijatelj. Oni su poslušni i veoma vole da se igraju sa decom i da provode vreme sa ljudima. Poznati su po tome što imaju dva sloja krzna, koje je mekano i kovrdžavo ispod sa pravom spoljašnjom dlakom koja zahteva svakodnevno četkanje kako se dlaka ne bi petljala.

3. Jorkširski terijer

Jedan od prestavnika najmanjih pasa rasa, prirodno je hrabar, odlučan i energetičan. Rasa je poznata kao jedna od omiljenih rasa evropskih porodica iz visokog društva i često joj se daju nagrade za njeno dugo, svileno krzno. Mogu da budu tvrdoglavi i asertivni u kontaktu sa nepoznatim psima. Njihova dlaka je sklona petljanju i stvaranju čvorova ako se redovno ne češlja i skraćuje.

najduzom petface4. Avganistanski hrt

Dostojanstvenog izgleda i dugom istorijom kao aristokratski pas, avganistanski hrt prekriven je gustom, finom dlakom, prema rečima Američkog kinološkog kluba. Njihov „prekrivač“ svojstven je životinjama koje žive na visinama i može biti raznih boja. Avganistanski hrtovi su odlični ljubimci, ali im je potrebna svakodnevna vežba zbog njihove veličine, ali i regularno četkanje i skraćivanje dlake zbog izuzetno dugog krzna.

5. Havanezer

Ova mala vrsta bišona, koja je dobila ime po glavnom gradu Kube, poznata je po dugoj, kovrdžavoj ili dugoj dlaci koja može biti raznih boja. Nisu zahtevni psi u smislu treninga i vole da su kod kuće u centru pažnje. Potrebno ih je redovno češljati, a ukoliko im dlaku održavate kratkom, onda će vam vreme potrebno za iščetkavanje dlake biti znatno skraćeno.

Pročitajte još: FOOLEE FURMINATOR: Specijalna četka za krzno ljubimaca smanjuje količinu dlaka u vašem stanu!

6. Komondor

Nemojte da vas zavara izgled velike četke za čišćenje, komondor se danas koristi kao pas zaštitnik i poznat je kao veliki, ponosan pas. Njegova duga, izuzetno gusta i isprepletana dlaka pomaže mu da se zaštiti od predatora, a potrebna joj je detaljna pažnja s obzirom na to da treba voditi pažnju da se ne upetlja. Nakon kupanja, komondori treba da se osuše peškirom, a nekada im je potrebno čak dva do tri dana kako bi im dlaka bila u potpunosti suva.

7. Bernski planinski pas

Ovaj pas ima dugu, svilenkastu dlaku, a poznat je po svojoj inteligenciji, snazi i agilnosti prema Američkom kinološkom društvu. Zbog svog dvoslojnog krzna, ovog psa je potrebno redovno četkati. Ono što izdvaja ovog psa od drugih jeste njegova nežnost, zbog čega je odličan izbor za porodičnog psa.

najduzom petface8. Lasa apso

Lasa apso je rasa poznata po tome što je potpuno privržena svojoj porodici, ali i po tome što ima dugo, gusto krzno. Neophodno je četkati krzno ovih pasa svakodnevno, kako se ne bi upetljalo. Iako je ova rasa veoma mala, lase apso su izuzetno tvrdoglave po prirodi i zahtevaju pravilan trening tokom razvoja.

9. Ši-cu

Malešnom i srećnom ši-cuu potrebno je četkanje nekoliko puta nedeljno, zbog izuzetno gustog krzna koje ima. Ovim psima je dovoljno veoma malo vežbe i idealni su za život u stanu i starije vlasnike koji nisu energični.

10. Maltezer

Razigrani i neustrašivi maltezer prepoznatljiv je po svom dugom belom krznu. Rasa potiče sa Malte i vekovima je uzgajana na dvorovima. Ovi psi se pretežno čuvaju u kući zbog svoje veličine i nije im potrebno mnogo šetnje i treninga. Njegovo krzno koje može dosezati do poda, trebalo bi redovno seći kako bi moglo da se češlja lakše.

najduzom petfaceUkoliko ste vlasnik neke od ovih rasa pasa, ili to tek treba da postanete, ne brinite, jer vam u borbi protiv duge i guste dlake pasa može pomoći Furminator FoOlee. Ova specijalno dizajnirana četka zahvaljujući svojim metalnim zupcima otkanja višak dlake i poddlake i potpuno je bezbedna i jednostavna za rukovanje.

Uživajte sa svojim dugodlakim prijateljem i ne brinite o zapetljanoj dlaci jer je za vas tu Furminator FoOlee. 🙂

Prethodni tekstINĐIJA: Ivani je naređeno da izmesti iz stana svog maltezera Miju, jer LAJE!
Sledeći tekstVERAN KAO MAČKA: Gremi svakog dana, na istom mestu, čeka vlasnicu sa posla! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime