Naslovna VESTI NAJEMOTIVNIJA PRIČA MESECA: Slon Tara u surli donela uginulu prijateljicu Belu!

NAJEMOTIVNIJA PRIČA MESECA: Slon Tara u surli donela uginulu prijateljicu Belu!

1
Slon Tara petface

Slon Tara: Slonovi su oduvek bili poznati po svojoj posvećenosti prijateljima, a posebno po načinu na koji oplakuju svoje najbliže uginule. Takođe, dokazano je da neretko reskiraju svoj život kako bi pomogli drugim žiim bićima.

Slon Tara petface

Ova priča upravo to i dokazuje. Ovo je priča o neverovatnom odnosu između slona Tare i psa Bele, priča koja vas neće ostaviti ravnodušnim! Priča o prijateljstvu i dubini životinjskih emocija pred kojom bi se mnogi ljudi mogli posramiti.

Pročitajte još:
ZA PRIMER: Leonardo DiCaprio donira milion dolara za zaštitu slonova od krivolovaca!

One su bile najbolje prijateljice. U tome ne bi bilo ništa čudno da Tara nije slon, težak 4 tone, a pas Bela svega nekoliko kilograma.

Slon Tara petface

Najbolje prijateljice su se susrele u utočištu za slonove u Tennesiju, gde je Bela zalutala kao i mnogi psi iz okoline. Za razliku od njih, Bela je ostala. I tako je sve počelo – od tog trenutka Tara i Bela su godinama zajedno jele, spavale, igrale se, bile su nerazdvojne.

Kada se Bela jednog dana povredila, tri nedelje je morala da provede na „kućnom lečenju“. Za to vreme Tara je bila na ogradi budna, gledajući je, nije marila ni za park, ni za šumu okolo, samo je stajala i čekala da joj prijateljica ozdravi.

Pročitajte još:
KONAČNO: Cirkusi se zabranjuju i u Nemačkoj!

Kada su shvatili o čemu se radi, čuvari su na rukama doneli Belu da vidi svoju prijateljicu. Izlivi sreće obe prijateljice bili su neverovatni. Bela je Tari čak dopustila da je mazi po trbuhu surlom i nogom!

Strašna sudbina ove dve prijateljice dogodila se 2011. godine. Belu su napali kojoti. Tera ju je pronašla, već uginulu, i na surli donela kući kako bi je pokopali. Bila je slomljena od tuge.

Slon Tara petface

– Njeno ponašanje se promenilo, rekao je Rob Atkinson, direktor utočišta. Tara je postala tiha i jako depresivna.

– Tara je imala sve simptome koje biste očekivali kod nekog čoveka ko je izgubio dobrog prijatelja, dodao je Rob.

Kada ste se poslednji put zapitali koliko volite svog najboljeg prijatelja? Mi sada!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime