Naslovna VESTI KO JE SLEDEĆI: Zatvoren “najgori zoo-vrt na svetu”!

KO JE SLEDEĆI: Zatvoren “najgori zoo-vrt na svetu”!

0
Najgori zoo-vrt petface

Najgori zoo-vrt na svetu, kako su ga i zvanično proglasili, nalazio se u Gazi, a sada je i zvanično zatvoren!

Međunarodna dobrotvorna organizacija za zaštitu životinja „Četiri šape“ izmestila je 15 životinja iz ovog zoološkog vrta i tako ih oslobodili od gušenja.

Najgori zoo-vrt petface

Nakon što su vlasnici zoološkog vrta zatražili pomoć od „Četiri šape“, organizacija im je dostavila hranu i obezbedila veterinarsku negu. Kasnije je organizacija donela odluku o preseljenju životinja u inostranstvo.

Najgori zoo-vrt na svetu je tako zatvoren, a tigar, pet majmuna, bodljikavo prase i jednog emu svoju sreću potražili su u Izraelu! Najveći deo životinja biće preseljen u Jordan, a jedan tigar Laziz – u Južnu Afriku, trajno!

Najgori zoo-vrt petface
Laziz

Dobrotvorna organizacija je saopštila da zoološki vrt „Kan Junis“ u Gazi od početka godine ima finansijske poteškoće zbog čega nije u mogućnosti da životinjama obezbedi hranu i negu. Najgori zoo-vrt koji je nosio ime „Kan Junis“ i ranije se nalazio na naslovnim stranama svetske štampe.

Najgori zoo-vrt petface

Nedavno je preparirao mrtve životinje i držao ih izložene u kavezima, a drugom prilikom su magarcu zalepili trake kako bi „imitirao“ zebru.

Najgori zoo-vrt petfaceVlasnik zoološkog vrta, Ziad Aveda, rekao je da je “veoma tužan” što se njegov zoo vrt zatvrio, ali da su za to krivi isključivo teški uslovi života i slaba ekonomija zemlje!

Pitamo se, koji zoo vrt je sledeći?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.