Naslovna VESTI PSI NAJSTARI ŽIVI PAS NA SVETU: Od presude na smrt do Ginisove knjige...

NAJSTARI ŽIVI PAS NA SVETU: Od presude na smrt do Ginisove knjige rekorda!

0
Bobi, najstariji pas na svetu

Bobi, pas rase Rafeiro do Alentejo koji živi u Portugalu, proglašen je najstarijim psom ikada prema Ginisovoj knjizi rekorda. Rođen je 11. maja 1992. godine, tako da ima 30 godina i 268 dana. To je više od dve godine od prethodnog rekordera, australijskog psa po imenu Blu.

Bobi, najstariji pas na svetu

Bobi je, takođe, i najstariji živ pas na svetu. Njegova životna priča je čudesna. Bobi je rođen zajedno sa tri šteneta u Portugalu, ali su vlasnici odlučili da ih eutanaziraju zbog viška životinja. Bobi kao da je predosetio šta mu se sprema pa je pobegao.

Pročitajte i ovo: STRAVIČAN KRAJ MUKA: Nečuveno zanemarivan ljubimac nije mogao biti spasen.

Od tada je živeo sa porodicom Kosta u ruralnom selu Konkeiros u Portugalu. Njegov vlasnik, Leonel Kosta, kaže da je Bobijeva majka Gira živela 18 godina. Još jedan od njihovih pasa, Čikote, doživeo je 22 godine.

Bobi, najstariji pas na svetu

Prema Kosti, dva su ključna faktora koji su doveli do Bobijeve dugovečnosti: zdravo i mirno okruženje u kojem živi, daleko od gradske gužve i njegova ishrana. Bobi je uvek jeo “ono što smo mi jeli”, a nikad nije bio vezan ili na povocu.

Pročitajte i ovo: VELIČANSTVENI PAS HEROJ – Spasao drugog psa od sigurne smrti!

Iako Bobi slabije vidi, i manje je avanturistički raspoložen nego ranije, Kosta kaže da je Bobi i dalje veoma dragocen član porodice. “Bobi je poseban jer nas podseća na ljude koji su bili deo naše porodice, a koji nažalost više nisu sa nama. Poput moga oca, brata ili dede koji su već napustili ovaj svet. Bobi predstavlja te generacije”, kaže Kosta.

Bobi, najstariji pas na svetu

Ovaj pas je dokaz da se ljubav, nega i briga za životinje na kraju isplate, a ova priča o hrabrosti i preživljavanju sigurno će usrećiti mnoge ljubitelje pasa širom sveta.

Izvor: news.sky.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstRAKETA U PABU: Mačka iz Ukrajine dobila novi dom.
Sledeći tekstU POTRAZI ZA GRICKALICAMA: Policija uhapsila svinju ljubimca

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime