Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET ZA GINISA: Sa punih 26 godina, Džek je najstariji pas Velike Britanije

ZA GINISA: Sa punih 26 godina, Džek je najstariji pas Velike Britanije

1
najstariji pas petface

najstariji pas: Poznato je da psi manjih rasa, žive duže od većih, a njihov životni vek se u proseku kreće od 13 do 15 godina. Zvezda naše današnje priče je Džek, pas koji je napunio 26 godina, ali koja izgleda toliko mladoliko, da ljudi,  kada ga prvi put vide, misle da je on i dalje štene. Zahvaljujući svojim godinama, ovaj lepotan je sada zvanično najstariji pas Velike Britanije.

Pročitajte još: Oni su najstariji ljubavni pseći par: Ljubavna priča o Marinku i Marini iz Subotice!

Njegovi vlasnici, Meri i Rej Ban iz Hartlepool –a, udomili su ovog jorkija pre ravno 16 godina. Rej priču o svom ljubimcu započinje sledećim rečima:

Njegovi vlasnici su ga zavezali za drvo u nameri da ga tamo i ostave. Moja kćer je to videla i odmah ga je uzela. Međutim, njen pas ga nije voleo. Zamolila me da preuzmem brigu o njemu. Ja sam se premišljao, ali čim sam ga video, on mi je odmah skočio u naručje. Momentalno, on je postao deo naše porodice.

Dakle, ovaj mališan je već 16 godina maženi i paženi član porodice Ban. Da nije artritisa koji usporava njegovo kretanje, neko ko prvi put vidi ovog psa, pomislio bi da je u pitanju štene. Zbog  artritičnih promena, on pije tablete, ali je uprkos tome, on živahan i srećan pas sa dobrim apetitom.

najstariji pas petface

Njegovi vlasnici kažu da se on drži zaista dobro, uprkos činjenici da o njemu, prethodna porodica nije brinula na pravi način. Čim je Džek stigao u porodicu Banovih, on se od tog trenutka ponašao kao da je kod svoje kuće. On je jedan srećan, živahan i prijateljski nastrojen pas. Sada, kada se nalazi u poznim godinama, on više spava i ima problema sa nogama i kičmom, ali ga to ne sputava da bude energičan i živahan.

Zbog njegovog otežanog kretanja, porodica se prema njemu odnosi sa posebnom pažnjom. Tako, na primer, oni ga nose niz stepenice u naručju da slučajno ne bi pao. U suštini, od kad je došao u njihov dom, ukućani su se trudili da Džeku baš ništa ne zafali. Možda je to razlog njegove dugovečnosti.

Pročitajte još: Zašto udomiti starijeg psa?

Banovi kažu da su i sami iznenađeni godinama koje je njihov mezimac doživeo. Ipak, trude se da ne razmišljaju o danu kada će ih on neminovno napustiti, jer kako sami kažu, Džek im je kao sin.

Dakle, za dugovečnost su pored rase i visine, presudni faktori dobra nega i puuuuno ljubavi. Ne smemo zaboraviti ni ishranu. Zbog toga su nuticionisti iz Trainera, uveli liniju Long Life, koja po sastojcima koje sadrži ljubimcima obezbeđuje uslove za dug život. Pored suvog ekstrakta bobičastog voća, koji štiti organizam od antioksidativnog stresa, ona sadrži i zeleno-usnu dagnjau, koja obnavlja zglobove i hrskavicu.

najstariji pas trainer long life petface

Da zaključimo – uz kvalitetnu ishranu i pravilnu negu i puuuuuno ljubavi, i vaš ljubimac može doživeti pozne godine.

Prethodni tekstNARCIS: Luka, aljaski malamut, uništila je sve igračke, osim one koja liči na nju!
Sledeći tekstVlasnik ovog kafića svake noći pusti ulične pse da tu prespavaju!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime