Naslovna VESTI ZBOGOM FLAVIJA: Uginula “najtužnija” slonica na svetu! (VIDEO)

ZBOGOM FLAVIJA: Uginula “najtužnija” slonica na svetu! (VIDEO)

0
najtužnija slonica petface

Nakon više od četiri decenije zatočeništva, u svojoj 47. godini ženka slona koja je poznata i kao “najtužnija na svetu”, Flavija, uginula je danas u španskom zoološkom vrtu.

Njen nadimak “najtužnije na svetu” nije slučajno dobijen. Naime, Flavija je pune 43 godine živela sama u svom ograđenom prostoru u zoološkom vrtu u Kordobi, na jugu Španije. Grupe za prava životinja su nekoliko puta pokušale da je premeste, kako bi mogla da živi sa drugim slonovima, ali nisu uspeli na vreme.

DAJ SVOJ GLAS: Peticija da se oslobodi Pica – „najtužniji medved na svetu“!

Najtužnija slonica na svetu je poslednjih šest meseci bila jako lošeg fizičkog zdravlja, a veterinari su ustanovili da boluje i od depresije. Odbornica zadužena za pitanja životne sredine, Amparo Pernići, izjavila je na konferenciji za novinare da Flavija više nije bila u stanju da ustane i da je uspavana. Opisala je slonicu kao “simbol” grada i rekla je da je njena smrt bila posebno tužna za one koji su se brinuli o njoj tokom njenog života i u poslednjim trenucima. 

najtužnija slonica petface

Predsednica organizacije PACMA, Silvija Barkuero, rekla je da je slonica Flavija tokom svih tih godina bila sama i zarobljena u zoološkom vrtu u Kordobi. 

TUŽNA PESMA O PSU RASPLAKALA SRBIJU: Čekaj me ja ću doći!

-Nadamo se da nijedna životinja neće proći kroz ovo ponovo. Slonovi su društvene životinje poput ljudi i poznato je da razvijaju jake veze unutar porodica. Oni mogu da žive do 70 godina u divljini, dodala je ona.

PRETUŽNO! Flavija nadamo se da sada imaš svoje društvo! 🙁

Izvor: National Geographic

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOTKRIVENO STRAVIČNO MESTO: Na ostrvu na Dunavu pronađeno 30 pasa u kavezima koji se verovatno spremaju za borbe!
Sledeći tekstNakon smrti svoje vlasnice, PAS JE PRONAŠAO UTEHU u devojci koja ga se plašila! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime