Naslovna VESTI DAJ SVOJ GLAS: Peticija da se oslobodi Pica – „najtužniji medved na...

DAJ SVOJ GLAS: Peticija da se oslobodi Pica – „najtužniji medved na svetu“!

43
najtužniji medved petface

Poneo je nadimak „najtužniji medved na svetu“! Sa razlogom! Naime, Pica živi u „Grandview Aquarium“, u tržnom centru u jednom kineskom gradu! Kažu, jedan je od najgorih objekata na svetu!

Životinje žive u skučenim objektima, sa golim zidovima, plave boje, bez prozora i bilo kakve zabave. Razlog njihovog zatočeništva je samo JEDAN – selfiji koje na stotine posetilaca dnevno prave!

POTPIŠI I TI: Orka htela da se ubije od tuge što je zarobljena u Loro parku! Pokrenuta PETICIJA!

Medved Pica, koji je poneo titulu najtužniji medved na svetu potpuno je apatičan, a gledanje u jendu tačku prekidaju turisti koji neprestano lupkaju po staklu ne bi li se Pica pridigao i upotpunio jedna novi selfi!

najtužniji medved petface

Ovakvi uslovi u kojima životinj ežive, podstakle su Međunarodnu humanitarnu organizaciju (Humane Society International), da u saradnji sa još nekoliko organizacija pokrene PETICIJU za zatvaranje tržnog centra!  

Istovremeno, 50 kineskih organizacija pozvalo je kineskog guvernera, Džua Sjaodana, na akciju spasavanja medveda.

najtužniji medved petface

Nakon odgledanih snimaka na kojima je prikazan najtužniji medved, Dave Neale direktor „Animals Asia Animal Welfare“ rekao je da se jasno vidi da je životinja pod velikim stresom. Dodao je da su uslovi u kojima živi zastrašujući i ni približni onima u kojima medvedi zaista žive!

PITALI SMO ZOO VRT: „Optužbe su neosnovane, pingvinarijum će biti jedan od najboljih u Evropi“!

Sa druge strane, Li Čengtang, menadžer tržnog centra, negirao je navode da je medved ugrožen uz obrazloženje da su novinari stekli pogrešnu sliku o uslovima u kojima Pica živi.

najtužniji medved petface

Zbog velike medijske hajke, postignut samo kompromis za sada – životinji će u bazen biti spuštana živa riba, hrana će joj biti služena u blokovima leda, i povremeno će biti puštana u ograđeni prostor u kojem će moći da se odmori od pogleda ljudi.

U ovom strašnom zoo vrtu živi više od 500 različitih vrsta, a organizacije za zaštitu životinja navode da su trenutno najugroženije arktičke lisice, beli kitovi i morževi.

Peticiju je do sada potpisalo skoro milion ljudi!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNAMA OVO NIJE SMEŠNO: Bokser tuguje nad „mrtvim“ prijateljem, a to je samo TRIK VLASNIKA!
Sledeći tekstBRAVO: Beskućnik (35) spavao je ispred fudbalskog stadiona sa psom, a onda su došli divni ljudi!

43 KOMENTARA

  1. The days of exploiting animals for entertainment are far gone! This type of torture needs to cease once and for all and these zoos that are still involved in this type of animal cruelty should be punished to fullest extent of the law and be made as examples to the rest of the world!

  2. I beg You to free this poor, sad Bear. How can You watch him suffer so much?!? Don’t You have emphathy at all???? Please, give this Bear some better Life. The Life he deserves.
    As an animal lover, animal activist and animal advocate, I am begging for a better Life for him. Please.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime