Naslovna VESTI NAJUSAMLJENIJI slon na svetu uskoro NAPUŠTA užasni zoo vrt u kojem je...

NAJUSAMLJENIJI slon na svetu uskoro NAPUŠTA užasni zoo vrt u kojem je živeo!

0

Slonu Kaavanu, koji je postao simbol borbe za prava životinja, biće dopušteno da napusti skučeni prostor u pakistanskom zoološkom vrtu i premesti se na neko mesto sa boljim uslovima življenja, verovatno u Kambodži – saopštila je je grupa za zaštitu životinja, koja je od samog početka angažovana za njegov slučaj.

– Nakon sprovedenih analiza koje su potvrdile da je Kaavan dovoljno snažan biće preduzeti koraci kako bi se finalizirao njegov premeštaj u utočište za životinje, najverovatnije u Kambodži – stoji u saopštenju globalne organizacije za zaštitu životinja Četiri šape.

TRAGIČNA SUDBINA NAJVOLJENIJEG PSA: Igrao Badija košarkaša, ali nije se znalo kako je završio…

ČUDO PRIRODE: Ovo neobično i prelepo stvorenje ostavlja bez daha! (VIDEO)

Njegovi simpatizeri nazivaju ga “najusamljenijim slonom na svetu” jer Kaavan već više od 35 godina živi u skučenom prostoru zoološkog vrta u pakistanskoj prestolnici Islamabadu.

Martin Bauer, vođa organizacije, rekao je da je slon konačno dobio medicinsku dozvolu za putovanje te da se očekuje da će u Kambodži imati društvo i bolje uslove za život.

Veterinar i vođa misije Amir Khalil dodao je da zbog neadekvatne ishrane i nedovoljnog fizičkog kretanja Kaavan pokazuje znakove preterane debljine.

– Takođe, napukli su mu nokti napukli i deformisali su se zbog neodgovarajuće podloge i strukture mesta u kojem tako dugo boravi. Da bi se ovaj problem rešio, Kaavan treba proći kroz dugoročan program oporavka koji se ne može realizovati u pakistanskom zoološkom vrtu Marghazar – zaključio je Khalil.

Kaavan, kojega su vlasti Šri Lanke poklonile 1985. kad je imao godinu dana, postao je predmet kampanje boraca za zaštitu životinjskih prava pošto je 2015. godine otkriveno da u lancima provodi nekoliko sati dnevno.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMA KO JE TO? Upoznajte mačku koja liči na psa i ponaša se kao on (VIDEO)
Sledeći tekstNajluđi hotel na svetu: Gosti spavaju s lavovima, ujutro doručkuju sa žirafama (FOTO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime