Naslovna VESTI PSI NAJVEĆE HEROJSTVO: Pas sprečio ženu da sebi oduzme život

NAJVEĆE HEROJSTVO: Pas sprečio ženu da sebi oduzme život

0
pas spasao ženu

Svakodnevno imamo priliku da čitamo o raznim herojstvima učinjenim od strane naših krznenih četvoronožnih prijatelja, ali ovakve situacije zaista nas ostavljaju bez daha.

pas spasao ženu

Naime, Digbi je učinio nešto što ponekad i ljudima teško polazi za rukom – sprečio je jednu ženu da digne ruke od sopstvenog života. Nepoznata žena sedela je na ivici mosta blizu Eksetera u Britaniji, oko 11 časova pre podne, spremajući se da skoči. Policija i vatrogasci ubrzo su se pojavili na licu mesta i počeli da je odgovaraju od tog čina i privole je da se vrati na bezbednu stranu ograde mosta, ali niko nije uspevao da dopre do nje.

Pročitajte i ovo: BAČENI DA UMRU: Pronađena dva šteneta u rupi sa groznim povredama.

Situacija je ubrzo postala alarmantna. A onda se jedna osoba iz spasilačke ekipe dosetila nečega briljantnog. Na svojoj Fejsbuk stranici opisali su šta se dalje dogodilo. „Jedan od vatrogasaca setio se da bismo mogli da dovedemo Digbija, našeg psa za ’deaktiviranje’.“

pas spasao ženu

I zaista se dogodilo čudo. Čim se kučence pojavilo na licu mesta, mlada žena se okrenula, pogledala ga, i nasmešila se! To je značilo da ima nade. Članovi spasilačke ekipe uspeli su da je uključe u razgovor, govoreći joj o tome kakvu ulogu Digbi ima u njihovoj jedinici i pitali su je da li bi želela da upozna tog preslatkog psa malo bolje.

pas spasao ženu

Pročitajte i ovo: ROTIĆ: Gađali su ga kamenjem, tukli… sada je na sigurnom, ali ne još dugo.

Bili smo presrećni što je njen odgovor bio ’da’,“ objavili su spasioci. Opisali su Digbijev podvig kao nešto neverovatno, a potparol vatrogasne službe izjavio je da je saobraćaj koji je privremeno bio ukinut na toj deonici ponovo pušten. Ženu su bezbedno sproveli do vozila i prevezli je do profesionalaca koji će joj pomoći da se suoči sa problemima koji su je naveli na potez koji ju je umalo koštao života.

pas spasao ženu

Teško je zamisliti situaciju koja je jednu mladu ženu prisilila na to da pomisli da drugog rešenja nema. Još teža je pomisao na to šta bi se dogodilo da Digbi nije došao da samim prisustvom ulije malo nade u to da se sve da rešiti. Nadamo se da će žena čiji je život spasen uspeti da nađe radost i nadu da je vode dalje, a možda i u vidu ljubimca koji će joj, poput Digbija, pružiti šapu kada je to najpotrebnije.

Izvor: tag24.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstROTIĆ: Gađali su ga kamenjem, tukli… sada je na sigurnom, ali ne još dugo.
Sledeći tekstFANTASTIČNE VESTI: Pas izbavio kidnapovanu šestogodišnju devojčicu

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime