Naslovna VESTI PSI NAJZAD SE OSMEHUJE: Posle 10 godina vezivanja za drvo osetio LJUBAV!

NAJZAD SE OSMEHUJE: Posle 10 godina vezivanja za drvo osetio LJUBAV!

0
10 godina vezan za drvo

Ovakav osmeh je dar s neba. Ovakav osmeh bi trebalo da ima svaki pas. Ipak neki nemaju toliko sreće. Turk je takav pas. Imao je dom, vlasnika ali nikada nije osetio ljubav. Njegovo mučenje nije smelo da se dogodi, a kamoli toliko da traje.

10 godina vezan za drvo

Turk je spasen zahvaljujući organizaciji Hope for Paws i jedne žene koja je najzad smogla snage da progovori. Naime, ona je deset godina gledala kako njene komšije surovo muče i zanemaruju velikog, prelepog njufaundledera Turka. Vlasnici su ga punih deset godina držali vezanog za drvo u svom dvorištu. Na suncu, kiši, hladnoći, bez zaklona… Gotovo nikada ga nisu puštali, nisu ga šetali, niti mu davali potrebnu pažnju.

Pročitajte i ovo: SVAKI ŽIVOT KOJI SE SPASE BUDI NADU: Spasen pas iz blata posle klizišta.

Kako je bilo ovom sada veoma starom psu nikada nećemo moći da zamislimo. Ali, ne možemo ni da zamislimo zašto je ova žena sve to gledala i ćutala. I to 10 godina. Najzad, savest joj je proradila i pozvala policiju. Kada je stigao šerif, zahtevao je od vlasnika da Turka oslobode i uvedu ga u kuću. Oni su nevoljno pristale da izvrše nalog ali komšinica je znala da to neće dugo trajati i da će jadni pas ponovo završiti na užetu.

10 godina vezan za drvo

Poćela je da moli i ubeđuje svoje komšije da psa predaju organiaciji Hope for Paws i konačno je uspela. Volonterka Eldad Haga je jednog dana došla i preuzela Turka. „Toliko je smrdeo da sam jedva disala dok smo se vozili do veterinara“ – izjavila je Eldad. Veterinarima je trebalo četiri sata da očiste i operu Turka od godinama sakupljene prljvštine. Tokom pregleda otkriven je bolan tumor koji su kasnije uklonili hirurškom intervencijom.

Pročitajte i ovo: DRŽAVNA SAHRANA UZ NAJVIŠE POČASTI: Simba, pas za otkrivanje eksploziva iznenada umro.

10 godina vezan za drvo

Danas je Turk najzad srećan. Dobio je trajani smeštaj u jednoj hraniteljskoj porodici. Nažalost neće još dugo uživati. Bolest, zanemarivanje i njegove pozne godine nisu na njegovoj strani. Ipak, Turk se osmehuje. Osetio je prvi put u životu šta znači biti voljen.

Ostatak života će provesti u domu kakav zaslužuje svaki pas. Biće voljen, pažen i mažen. Nikada više neće biti ostavljen da pati na vrućini, hladnoći, često bez hrane i vode. Nikada više neće sa tugom gledati kuću u koju ne sme da uđe i ljude koji su trebali da mu budu prijatelji i porodica a koji to nikada nisu razumeli.

Ali da li je trebalo deset godina da doživi srećne trenutke i da počne da se osmehuje?

Izvor:  3milliondogs.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSVAKI ŽIVOT KOJI SE SPASE BUDI NADU: Spasen pas iz blata posle klizišta.
Sledeći tekstNEĆETE VEROVATI: Zagrljaj je PROMENIO život ove kujice.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime