Naslovna VESTI PSI NOVI DOKAZI: Psi mogu da nanjuše trudnoću!

NOVI DOKAZI: Psi mogu da nanjuše trudnoću!

0
nanjuše petface

Do sada smoizneli nekoliko dokazanih tvrdnji kada su psi i njihova sposobnost da nanjuše u pitanju! Da tumače emocije, prepoznaju lažljivce, da razumeju šta im govorimo – to sve psi umeju! Danas, dolazimo do novih saznanja a to je da psi pre vas mogu znati da li ste trudni 😉

Naime, usled hormonskih promena, miris žene se u trudnoći menja, a kako je čulo mirisa kod pasa daleko razvijenije nego naše, psi imaju sposobnost da nanjuše te promene!

Pročitajte još:
Beba i pas: 20 fotografija pasa koji ne mogu da obuzdaju ljubav prema bebama!

nanjuše petface

Kako će vam „sopštiti“? Na različite načine! Neki će ostati indiferentni, drugi će reagovati neuobičajeno kada su u blizini vašeg stomaka, treći se neće od njega odvajati,.. U svakom slučaju ponašaće se DRUGAČIJE!

Pročitajte još:
Dolazak bebe u porodicu NE ZNAČI “problemi sa ljubimcem u najavi”! Evo nekoliko saveta!

U nekim slučajevima psi postaju mazniji, protestuju kad su primorani da se odvoje od trudnice, prate je u stopu. Drugi postaju agresivniji, uglavnom prema strancima koji pokušavaju da se približe ženi.

nanjuše petface

Hormoni ne menjaju samo miris žene, već dovode i do promena u njenim emocijama i reakcijama, a pas, kao dobar čitač govora našeg tela i vizuelnih stimulusa, reaguje u skladu sa informacijama koje mu šaljemo.

Ukoliko je vaš pas socijalizovan (a verujemo da jeste) i pre dolaska bebe, neće vam biti potrebno mnooogo da ostane takav i kada stigne novi član porodice!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.