Naslovna VESTI PSI NAPAD PASA NA MALIŠANE U KOTEŽU: Najveći krivci za ovo su upravo...

NAPAD PASA NA MALIŠANE U KOTEŽU: Najveći krivci za ovo su upravo NEODGOVORNI VLASNICI!

0
copor pasa petface

Muke sugrađana sa leve obale sa čoporima pasa lutalica traju godinama unazad i izgledaju kao potpuno nerešiv problem. Neretko psi u čoporu se agresivni, pa se mnogi brinu za bezbednost.

Kako Info.rs saznaje, u samo nekoliko proteklih dana psi su napali čak dva mališana iz naselja Kotež, ali nisu u oba slučaja krivi „ničiji“ psi.

TUŽNA ISTINA: Evo koje sve izgovore ljudi koriste da se OTARASE ljubimaca! (VIDEO)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

PAS UMETNIK: Ajde što ume da slika, nego nećete verovati ŠTA je to naslikao! (VIDEO)

Jedan napad odigrao se u ulici Kalovita u Kotežu. Drugi napad, za koji je krivac čipovan i sterilisan pas, desio se u Uzdinskoj ulici.

Direktor „Veterine Beograd“, Branimir Grubić, potvrdio je ove navode i naglasio da su najveći krivci za probleme sa psima upravo neodgovorni vlasnici.

„Veterina” je zadužena za nevlasničke pse, ali po nalogu veterinarske inspekcije, policije ili Zavoda za infektivne bolesti, hvatamo i vlasničke pse koji su naneli povrede. Onda ih predajemo veterinarskoj inspekciji na dalje procesuiranje. Vlasnici pasa uglavnom kažu da im je ljubimac pobegao, ali najčešće je istina da oni pse puštaju da bi se „izjurili” sa drugima, a pogotovo zato što žele da ih se otarase – objašnjava Grubić.

Kako Grubić dodatno navodi, Kotež je jedno od naselja u koje neodgovorni vlasnici dođu da ostave svoje „nepoželjne“ ljubimce.

Anđeo čuvar napuštenim psima petface

Proteklih godina, do dana današnjeg,često možemo videti naslove o psima koji su napušteni, odbačeni, izbačeni… Do jednog trenutka živeli su u domu, okruženi porodicom, a onda se odjednom nađu na ulici, napušteni i nesnađeni!

U njima je strah, šta, kako i gde… Oni vremenom postanu zapravo ulični psi… Ovo je ustvari najveći problem koji se mora iskoreniti, kako bi i sve ostalo došlo u red…

Zato molimo sve vlasnike pasa, ne ostavljate ih, ne odričite ih se i ne izbacujte ih na ulicu… Ukoliko ne možete više da se brinete o njima, obratite se nekom udruženju, pokušajte da im pronađete dom… Samo ih ne ostavljajte na ulici… Jer, od toga nastaju mnogo veći problemi, poput ovog.

Izvor:Info.rs

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.