Naslovna VESTI MAČKE Mačka Pikls predviđa napade i olakšava život svojoj slabovidoj vlasnici!

Mačka Pikls predviđa napade i olakšava život svojoj slabovidoj vlasnici!

0
napade petface

Da se čovek u dodiru sa životinjama obogaćuje to smo imali prilike da vidimo mnogo puta od sada. Često smo pisali o ispovestima ljudi koji svedoče o tome koliko su im ljubimci promenili živote svojim prisustvom i ljubavlju. Za jednu ženu iz Engleske njena mačka je doslovno slamka spasa bez koje ona ne bi mogla da funkcioniše.

Pročitajte još: LJUBAV: Pas skočio ispred autobusa kako bi zaštitio slepu vlasnicu!

Kada je 1999. godine žena po imenu Kim Vard nakon saobraćajne nesreće, njen život se zauvek promenio. Ona od tada ima blage napade, a u poslednjih 5 godina i vid je počeo da joj se gubi. Život sa ovim tegobama može biti krajnje neugodan, ali srećom ova 50 godina stara žena ima pomoć. Naime, u svakodnevnom funkcionisanju, Kim Vard veliku podršku pruža ni manje ni više – nego njena mačka Pikls.

napade petfaceVardova i njen suprug uložili su trud da macu nauče različitim trikovima i aktivnostima:

Učili smo ga da sedne, stane, legne ili sačeka po komandi. Obučavali smo Piklsa kao da je on pas. Kada moj telefon zazvoni, on je naučio da sedne pored njega, kako bih ja mogla lakše da ga pronađem. Ja nemam nikakav periferni vid, ali ipak mogu da vidim neke površine pod određenim uglovima. Pikls je kao pas vodič, rekla je ova žena o svom ljubimcu.

Pročitajte još: MOTIVACIJA DANA: Slepa mačka sa vlasnikom osvojila planinski vrh!

Nakon što je par naučio mačku osnovnim trikovima zahvaljujući kojima je Kimin život mnogo lakši, ljubimac je počeo da predviđa kada će njegova vlasnica imati napade:

-Pikls će dati sve od sebe kako bi me upozorio da mi se napad približava i biće uz mene sve dok ne prođe. On se penje svuda po nameštaju i trči unaokolo kako bi mi dao do znanja šta se dešava. Ispričali smo doktorima za ovu njegovu neobičnu naviku i oni su kao i mi bili veoma iznenađeni. Objasnili su nam da psi mogu da predvide napad, tako što osećaju hemijske reakcije koje se dešavaju u čovekovom telu. Sa druge strane, mačke nemaju tu sposobnost. Ono što je još fascinantnije je da ga mi nismo učili tome, već je sam naučio.

napade petfaceOvo je veoma značajno za Kim, jer ona prilikom napada može da padne i da se ozbiljno povredi. Naime, ona u ovim situacijama može pasti u nesvest. Od kada je Pikls upozorava na vreme , ova dama ima vremena da legne i da u tom položaju sačeka da napad prođe.

Pročitajte još: Menadžer jednog restorana je dobio otkaz zato što je odbio da usluži slepu ženu sa njenim psom vodičem!

Kim Vard sada priprema dečiju knjigu u kojoj će glavni akter biti njen ljubimac. Ona priča o njemu od trenutka kada je spašen sa ulice kao neželjeno mače, potom kako ga je njena porodica udomila, sve do današnjih dana.

Zaista divna i neverovatna priča.

Pikls, zaista si posebna mačka!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBudite humani – sterilišite macu sa ulice!
Sledeći tekstSTRAVA U PODGORICI: Vlasnica šipkom brutalno pretukla psa!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime