Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET KAD TI SE SREĆA OSMEHNE: Izgladnela i napuštena mačka, sada je u...

KAD TI SE SREĆA OSMEHNE: Izgladnela i napuštena mačka, sada je u sigurnim rukama

2
napuštena mačka petface

napuštena mačka: Biti sam i nezaštićen na ulici je breme koje jadne životinjice moraju same da nose na svojim leđima. Srećom, tu i tamo, pojavi se po neko ljudsko biće da teskobu ulice odagna, tako što će ovim mališanima pružiti najpotrebnije – DOM.

Pročitajte još: KAKVA SREĆA: bolesno i napušteno mače, našlo je svoj dom


Upravo je to i kratak rezime naše današnje priče. Naime, jedna žena, na ulicama Los Anđelesa, ugledala je prizor koji je ganuo njeno srce. Ona susret sa napuštenom mačkom, kojoj je spasila život, opisuje sledećim rečima:

-Kada sam je prvi put ugledala, ona se uopšte nije pomerala. Samo se skupila na ćošku jedne zgade kao nekakva zgužvana krpa. Srce mi se slomilo.

napuštena mačka petface

Iako je ovaj prizor dirnuo do srži, ona na prvi trenutak nije ni shvatila da je u pitanju mačka:

Uopšte nisam mogla da razaznam da je u pitanju mačka. Shvatila sam o čemu se radi tek kada sam pogledala drugi put. Tog dana sam se parkirala ispred zgrade, iako to nikada ne činim. Da sam se parkirala u zgradi, kao i uvek, propustila bih da je vidim. Dakle u pitanju je sreća, ili možda sudbina?!?!
Sintija, kako je ime ove plemenite žene, čim je shvatila o čemu se radi, prišla je napuštenoj mački u nameri da joj pomogne:

Nisam imala predstavu da li je povređena ili joj nešto slomljeno, pa sam je uzela veoma obazrivo, a ona se samo ušuškala uz moj vrat.

Nakon brze provere macinog zdravstvenog stanja, Sintija je konstatovala da ova lepotica nema vidljivih ozleda, već je samo uprljana i izglednela. Mačka je znala da se našla u sigurnim rukama, jer se odmah, po ulasku u automobil ušuškala pored svoje spasiteljke. Brigu o maci, preuzela je Sintijina prijateljica Tiša:
-Ona je bila veoma, veoma prljava, gladna i imala je malu ozledu ispod oka. Nakon posete veterinaru, četiri kupanja i nekoliko konzervi hrane, mačka je bila neprepoznatljiva. Dakle, čak četiri kupke bile su neophodne da bi krzno ove krznene lepotice zasijalo punim sjajem.

Veterinar je konstatovao da mačka nije čipovana, ali po ogrlici koju je nosila oko vrata, nije bilo teško zaključiti da se radi o vlasničkoj mački. Lepljenje plakata po komšiluku, nažalost, nije urodilo plodom. S obzirom na to da od vlasnika nije bilo ni traga ni glasa, Tiša je sebi zacrtala plan da ovoj napuštenoj mački pronađe dom pun ljubavi. Budući da je ona razdragana i da prosto ooooooobožava ljudsko društvo, verujemo da to neće biti problem.

napuštena mačka petface

Život na ulici, učinio je da ova mačka ne bude čista i ulickana, onako kako smo inače navikli da ih viđamo. Iako su mačke po prirodi čista stvorenja, o nezi njihove dlake ipak se morati voditi računa. To podrazumeva redovno četkanje i kupanje. Kada je o kupanju reč, neophodno je koristiti šampone koji su posebno mačkama namenjeni. Naša preporuka je Biogance My Cat šampon. Ekstrakt breze i arganovog ulja, od presudnog su značaja za čišćenje, ishranu i obnavljanje dlake vaše mačke. Pored toga, ovaj šampon obogaćen je esencijalnim masnim kiselinama, Omegom 6, kao i vitaminima A&E, koji krzno štite od eksernih zagađivača  ( sunce, duvanski dim…). Rezultat je sjajna i meka dlaka. Pa ko bi odoleo?!

napuštena mačka biogance my cat petface

Nega i kupanje može biti idealan način da provedete kvalitetno vreme sa svojom mezimicom. Dakle, ne samo da ćete ispred sebe imati zadovoljnu i zavodljivu mačku, već će se i vaš odnos produbiti.

Prethodni tekstUPOZNAJTE MILANA: Anđeo čuvar napuštenim psima o kojem NIKO NE PRIČA!
Sledeći tekstNOVI PRAVILNIK: Psi se više ne smeju TRAJNO vezivati u dvorištu!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime