Naslovna VESTI MAČKE Odrekni se kafe u kafiću, napravi kućicu za napuštene! 100 dinara =...

Odrekni se kafe u kafiću, napravi kućicu za napuštene! 100 dinara = njihov život!

1
napuštene petface

Zimu i hladne dane napuštene životinje u Pančevu dočekaće u montažnim kućicama koje su već postavljene na teritoriji grada.

U Pančevu postavljene prve kućice za napuštene pse i mačke!

Zahvaljujući mnogim akcijama Beograđanima i napuštene životinje prestonice imaće svoja skrivena skloništa od vetra i snega!

POMOZI I TI: Beograđanka pokrenula akciju – KUĆICE ZA NAPUŠTENE PSE!

Vođeni ovim idejama, Sabina iz subotičke „Anime“ došla je na idjeu kako da motiviše sve ljude da odvoje bukvalno 100 dinara i spasu jedan život! U ovom slučaju život napuštene mačke ili psa!

-Sa malo truda i malo novca možemo im napraviti tople kućice koje će im spasiti živote. Potrebna vam je kartonska kutija, stiropor, kese za smeće i široka selotejp traka. Kutiju sa svih strana obložite stiroporom, preko stiropora stavite kese za smeće i izlepite širokom selotejp trakom kako bi kućicu zaštitili od kiše i snega. Ukoliko je ulaz veliki možete ga pregraditi (smanjiti) parčetom stiropora da bi im unutra bilo toplije. Stiropor se kupuje u farbarama. Jedna tabla koja je dimenzija 0,5m puta 1m košta oko 100 dinara. Za manju kućicu vam trebaju 2,5 table a za veću 4,5 table, objasnila nam je Sabina.

napuštene petface

Međutim, kako kaže, svesna je u kakvim uslovima ljudi danas žive, pa je obbjasnila da jednu celu kućicu možemo napraviti i za 100 dinara!

-Ako vam je skupo da kupujete stiropor samo obložite kutiju najlonom i izlepite, a stiropor stavite samo na donju stranu. I to će im znaciti. A takva kućica će vas koštati oko 100 dinara. U kućicu stavite parče starog tepiha, neko staro ćebe, džemper, slamu ili iseckane novine da bi im bilo toplije, dodala je Sabina.

Ona je sa svojim prijateljima iz „Anime“ napravila i FOTO ALBUM koji će možda vizuelno pomoći onima koji žele da baš danas obezbede jedno sklonište za napuštene životinje.

Pokažimo da smo humani i solidarni i za 100 dinara pomozimo nekome da preživi možda baš ovu noć!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKOM KLANU PRIPADATE: 6 urnebesno smešnih razlika između pasa i mačaka!
Sledeći tekstZašto mačke plaču?

1 KOMENTAR

  1. Sve je to lepo, samo niste objasnili kako sprečiti da takva kućica bude polomljena, uništena i bačena, a da još ni do kuće nismo stigli?

    Mi u svom kraju ne uspevamo na miru ni da nahranimo i napojimo jadne mace, a da nam neko ne soli pamet i izigrava neku vlast. Svima smetaju mačke i psi, a ne smetaju im narkomani i alkoholičari koji se okupljaju u okolnim dvorištima, galame BUKVALNO po celu noć, čak nebitno od doba godine! Ali mačke su zato državni neprijatelji broj 1.

    Licemerni građani-wannabe.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime