Naslovna VESTI PSI NAPUŠTENI BEZ STIDA I SRAMA: Još jedno svedočanstvo o tome kakvi ljudi...

NAPUŠTENI BEZ STIDA I SRAMA: Još jedno svedočanstvo o tome kakvi ljudi žive pored nas.

0
napušteni bez stida i srama

Postalo je preteško i gledati bezbrojne objave o napuštenim, odbačenim, i ostavljenim psima koji su dosadili ljudima. Oni kojima su usta puna negativnih priča o sterilizaciji i „štite prirodu pasa i mačaka“ svakog dana čine najveći mogući zločin protiv prirode. Besprizorno i neljudski izbacuju i ostavljaju pse i štence na milost i nemilost neprirodnim uslovima u kojima oni treba da prežive. Teško je opredeliti se za jednu od bezbrojnih pretužnih sudbina kojima su zatrpane društvene mreže. Ali, pogledajte ovu.

napuštena kujica

Prema objavi Violete Anđelković, pre dva dana pod okriljem mraka zaustavio se automobil, crni karavan, pored same magistrale kod nišavskog mosta. Osoba, koja je verovatno vatreni protivnik sterilizacije, je iz automogila izbacila kuju sa štencima.

Pročitajte i ovo: NOVA ŠANSA ZA IZBODENO ŠTENE: Gušila se u sopstvenoj krvi od rana koje joj je naneo vlasnik.

Kada je automobil krenuo, nesrećna kujica je potračala za njim nadajući se da će se se osoba koja ih je izbacila predomisliti. Ali, to se nije dogodilo. Nečovek je ostao dosledan u svojoj odluci da se se oslobodi „viška“.

odbačeni štenci

Kada je shvatila šta se dešava, kujica se kao i svaka dobra majka vratila do štenaca i sklonila ih u obližnje žbunje. Srećom po ovu malu porodicu, dobile su bar malo pažnje i brige. Devojke iz blizine im donose hranu i vodu. Nažalost, nemaju uslova da ih sklone sa izuzetno opasnog mesta. Naime, u blizini je magistrala, tutnje automobili i kamioni, a štenci će uskoro biti dovoljno veliki da počnu da istražuju okolinu. Preti im smrtna opasnost. Kujica svaki obrok koji joj donesu devojke gotovo da ceo prepusti svojoj deci. Majka je kao i svaka druga – važnija su joj deca od nje same.

kujica brine o štencima

Pročitajte i ovo: DA SE POSTIDIMO: Pas na samrti pomaže zlostavljanom prijatelju da ponovo prohoda!

I šta sad? Da li će se naći neko da ih skloni na sigurno. Teško je to. Kujica je doživela veliko razočaranje. Nepoverljiva je prema ljudima. Beži stalno. Ako je neko koga je poznavala i verovala da joj je prijatelj tako postupio prema njoj i njenim bebama, šta da očekuje od potpunog stranca?

Sudbina ovih pasa kao i hiljada drugih koje su ljudi, ako se tako mogu nazvati, bezobzirno napustili je krajnje neizvesna. Šta li misli osoba koja ih je tako bezdušno izbacila i ostavila u nedođiji? Da li mirno spava? Da li pomisli nekad na njih? Kako mu je kada se pogleda u ogledalo?

Izvor: Facebook

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNOVA ŠANSA ZA IZBODENO ŠTENE: Gušila se u sopstvenoj krvi od rana koje joj je naneo vlasnik.
Sledeći tekstNENORMALNO! – Maturanti se iživljavali na mačetu. Mače je uginulo!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime