Naslovna VESTI PSI INSPIRACIJA DANA: Bob, napušteni pas, konačno je našao svoj dom

INSPIRACIJA DANA: Bob, napušteni pas, konačno je našao svoj dom

1
napušteni pas petface

napušteni pas koji nalazi dom pun ljubavi scenario koji priželjkuje na stotine hiljada pasa koji besciljno lutaju ulicama. Bob je godinama bio na ulici, zanemaren i oronuo, sa dve amputirane noge i par preostalih zuba…ali je imao sreće da se u njega zaljubi jedna porodica i pruži mu ono što mu je bilo uskraćeno celoga života-ljubav.

Bob je napušteni pas koji je na ulicama Los Anđelesa proveo deset godina svog života. U januaru ove godine njega je sa ulice preuzelo Udruženje za kontrolu životinja i prosledilo ga Synergy animal rescue koje se nalazi u San Dijegu. Synergy  je posebno udruženje koje se specijalizovalo za pomaganje psima sa posebnim potrebama, a posebno starima.

napušteni pas petface

Ovo udruženje uputilo je mail porodici sa kojom su već ranije sarađivali. U mailu je opisano užasno stanje u kome se ovaj napušteni pas nalazio, a koje je usledilo kao posledica decenijskog zanemarivanja. Naime, radi se o francuskoj toj pudli, koja je živela okružena beskućnicima. Poznato je da je ovu vrstu neophodno četkati bar jednom u intervalu 4-6 nedelja, a o krznu ovog mališana niko nije vodio računa 10 godina. Zbog problema sa cirkulacijom, pudli su odstranjene prednja desna i zadnja leva noga. Takođe, budući da su mu zubi bili skroz truli, većina ih je poispadala i ostalo mu je samo 4 zuba u celoj vilici.

napušteni pas petface

Ova porodica je odlučila da preuzme Boba i to su učinili u februaru ove godine. Bob je dobio privremeni dom, a društvo su mu pravila dva sibirska haskija i dve mačke. A ovi dobi ljudi pružili su mu miran kutak za odmor, oporavak, mesto gde će biti voljen i razmažen.

napušteni pas petface

 

Ova porodica se u Boba, napuštenog i zanemarenog psa zaljubila na prvi pogled. Ali postojao je jedan problem. Porodica je planirala da se preseli u Kolorado. Oni su vratili Boba u Synergy animal rescue, kod gospođe po imenu Karla, ali su nastavili da ga posećuju. Oni su hteli da ga usvoje, a Karla im je pomogla u celoj proceduri.

napušteni pas petface

Ova divna dama iz udruženja brinula je o Bobu sve dok porodica nije obavila sve obaveze koje su se ticale preseljenja. U tom periodu, ovaj mališan je počeo da se oporavlja i rane su počele da mu zaceljuju. Takođe, Bob je počeo da trči i da se igra i sve je vodilo ka njegovom potpunom oporavku. Tu nije kraj…ova nesalomiva pudla počela je i da obilazi ljude sa posebnim potrebama kako bi među njima proširila svoj glas o snazi, ljubavi, saosećanju i razumevanju.

napušteni pas petface

U toku obilaska dečice na onkološkoj klinici, Bobu je iznanada pozlilo. On je potom proveo nekoliko nedelja kod veterinara gde su preuzete odgovarajuće pretrage. Rezultati su ukazali da Bob ima veliku infekciju usne duplje. Bob je ponovo bio u očajnom stanju, a koliko je bio loše, svi su mislili da se ovoga puta neće izvući. Ali ovaj urođeni borac se ponovo povratio iz mrtvih jer nije dozvolio sebi da se preda.

napušteni pas petfacenapušteni pas petface

Bob se konačno posle svih peripetija preselio u svoj novi dom. Ovaj do nedavno napušteni pas ušao je u dom prepun ljubavi, gde je pažnja svih ukućana bila usmerena ka tome da ovom mališanu nadomeste sve nedostatke sa kojima se on suočava. U tom cilju, oni su pokušali da nedostatke u njegovim nožicama nadomeste protezama. U celu priču oko njegovih nožica uključio se čitav ekspertski tim, preduzete su i mnoge analize, ali na žalost ustanovljeno je da Bob nikako nije kandidat za ovu vrstu pomagala.

napušteni pas petface

O razlozima zbog kojih su usvojili Boba, majka ove porodice kaže:

Mnogima je teško da shvate zašto bi iko usvojio starog psa koji ima samo dve noge. Ali da vam kažem nešto, on nije zaslužio da bude eutanaziran. On je toliko star i zanemaren i prosto je zaslužio drugu šansu.

napušteni pas petface

A tome kako je Bob sada ova divna dama kazala je sledeće:

-Bos se igra svaki dan. Bob ide u kratke šetenje. Bob trči, i to prilično brzo s obzirom na okolnosti. Bob nije u bolovima. Bob je srećan. Bob obožava vreme večere. Bob mnogo voli kad ga češkaju po stomaku. Bob ne saželjeva sebe. A ne sažaljevamo ga ni mi. On, kao i mnogi psi poput njega, zaslužuje drugu šansu i da sazna šta je ljubav i koliko život može biti dobar.

Ona je dodala i sledeće:
-Bob je okrenut budućnosti i ne gleda u svoju prošlost. On neke stvari radi drugačije zbog ograničenja koje ima, i potrebna mu je pomoć oko nekih stvari, ali kada ga pogledamo, mi ga definitivno ne žalimo.

 

Bob, napušteni pas, je definitivno heroj i uzor sa svojom čeličnom voljom. A ne smemo da ne naglasimo da je i ova porodica uzor jer je pokazala šta znači nesebično voleti!

Svaka čast!

 

 

 

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.