Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET SREĆAN KRAJ: Kada napušteni pas nađe dom pun ljubavi

SREĆAN KRAJ: Kada napušteni pas nađe dom pun ljubavi

1
napušteni pas petface

napušteni pas: Mnogo puta do sada pisali smo o neverovatnim transformacijama napuštenih pasa. Ali svaki put kada naiđemo na jednu takvu situaciju,  toliko smo dirnuti promenama koje ovi mališani doživljavaju, da prosto ne možemo, a da ne napravimo osvrt na još jednu takvu priču.

napušteni pas petface

Malenog ši cua Bentlija, njegov vlasnik doveo je do prihvatilišta prekrivenog zamršenom dlakom, koja je bila natopljena uljem i benzinom. On ga je napustio bez mnogo obrazloženja, izjavom da ne želi više nikada da ga dotakne. Prvi utisak je bio da je pas zanemaren na više nivoa, pri čemu je bilo najočiglednije da se njegovi vlasnici nikada nisu bavili njegovim krznom. Zbog svega navedenog, zaposleni u prihvatilištu su imali pune ruke posla sa ovim mališanom. Pored toga, on je bio preplašen toliko da su morali da mu daju sedative, kako bi mu uopšte prišli da ga pokriju. Koliko je situacija sa njegovim zamršenim krznom bila ozbiljna, pokazuje i činjenica da je tim veterinara proveo čitavih pet sati šišajući mu dlaku.

napušteni pas petface
Bentli kod veterinara.

Spletom srećnih okolnosti, maleni pas je u rekordnom roku pronašao dom. Osoblje prihvatilišta u koje je Bentli bio smešten, je bilo najblaže rečeno iznenađeno, jer su prognoze za njegovo udomljavanje bile minimalne. Kada su  Metju i Ketrin Stroh, njegovi novi vlasnici, prvi put ugledali ovog ovog psića, za njih je to bila ljubav na prvi pogled. Oni su bili dirnuti stanjem u kojem se ovaj ši cu nalazio i bez puno razmišljanja odlučili su da preuzmu brigu o njemu:

Oduševljeni smo što smo ga udomili, naročito posle svega što je prošao. On je zazirao od svih koji su hteli da mu se približe. ali odjednom je doživeo naglu promenu i ponovo je počeo da veruje ljudima. Divno je videti ga potpuno srećnog u našem domu.

napušteni pas petface

U vrlo kratkom vremenskom periodu, od napuštenog psa, Bentli je postao ljubimac koji je prisan i nežan sa celom porodicom. Ši cu je imao sreću da je njegovu divnu ličnost prepoznala mnogočlana porodica Stroh. Reklo bi se da je on bio delić slagalice koji im je nedostajao da budu kompletni. On se savršeno uklopio sa decom i ostalim lljubimcima, od kojih se ne odvaja nikada.

napušteni pas petface

Mnogi ljudi prenebregavaju činjenicu da kada jednom uzmu ljubimca, na sebe preuzimaju potpunu odgovornost za njegov život. Između ostalog, to podrazumeva i svakodnevnu brigu o zdravlju i blagostanju naših četvoronožnih prijatelja. Kada je nega u pitanju, jedna od stavki o kojoj se najviše mora voditi računa je svakako koža i dlaka.

Pričitajte još: Nega kože i dlake kod pasa

Taj zahtev je posebno izražen kod pasa sa dugom dlakom, kao što je Bentlijeva. Na koži se odražavaju sve promene i disbalansi u organizmu, odnosno koža pokazuje opšte zdravlje svakog ljubimca.  Krzno se mora uredno šišati i četkati, kako bi se odstranila izumrla dlaka. Jedan od proivoda na našem tržištu koji služi za četkanje je furminator Foolee. On je usavršen od strane grumera, a kao takav ne čupa zdravu dlaku i ne oštećuje kožu ljubimca. Pored toga, lako se koristi i vrlo je bezbedan kako za pse, tako i za vlasnike. Svakodnevnim četkanjem postići ćete da dlaka vašeg ljubimca bude sjajna i uredna. Prilikom ovog postupka možete uočiti i promene, u vidu kvržica ili infekcija, što je automatski signla za posetu veterinaru.

napušteni pas furminator foolee petface

Dakle, vodite računa o svukupnom zdravlju vašeg ljubimca, negujte ga i obasipajte ljubavlju. On će vam svojom privrženošću to višestruko uzvratiti.

Prethodni tekstNIŠ: Mališani, druženje sa životinjama i jahanje ponija za vikend!
Sledeći tekstSJAJNO: Od sad, zlostavljanje životinja prijavite putem mobilne aplikacije!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime