Naslovna VESTI PSI PRIJATELJSTVO BEZ GRANICA: Napušteno slonče i pas postali su najbolji drugari! (VIDEO)

PRIJATELJSTVO BEZ GRANICA: Napušteno slonče i pas postali su najbolji drugari! (VIDEO)

1
napušteno slonče petface

napušteno slonče: Već stotinama godina unazad poznato je da je pas čovekov najbolji prijatelj. U poslednje vreme sve češće pišemo o tome kako su psi istinski drugari i drugim bićima. Naša sledeća priča upravo govori o nesvakidašnjem prijateljstvu između jednog psa i jednog slona.

Pročitajte još: 14 neobičnih prijateljstava u životinjskom svetu koja su obeležila prethodnu godinu!

Elli je beba slona koja je odbačena od svog krda pa je zbog toga bila krhka i sa veoma malo želje za životom. Međutim, za nju je sve krenulo na bolje kada je upoznala Dumu, bivšeg službenog psa tragača.
Za Eli, od ranih meseci njenog života svet je bio mesto koje ne obećava puno. Ne samo da je bila sama i odbačena, već je imala i zdravstvenih problema u vidu infekcija i alergija. Njeni spasitelji iz južnoafričkog Tula Tula prihvatilišta dali su sve od sebe da joj povrate zdravlje, ali njeno emotivno stanje se pogoršavalo iz dana u dan. Napušteno slonče je čeznulo za svojom porodicom i trebalo mu je ljubavi i sigurnosti. Njeni spasioci pokušavali su u više navrata da je ponovo spoje sa njenim krdom, ali bezuspešno.

Pročitajte još: PRIJATELJSTVO NE POZNAJE GRANICE: Mačak i prase! (VIDEO)

O stanju u kome se Eli nalazila kada su je pronašli, govori Karen Trendler:
Njeno telo je bilo veoma slabo i ona je bila veoma loše. Nije pokazivala interes ni za šta i bila je letargična i rasejana.

napušteno slonče petface
Napokon, pojavio se Duma, pas koji je uspeo da se približi Eli i da zaleči njeno ranjeno srce. Na iznenađenje svih zaposlenih u ovom prihvatilištu, ona je postala radosna, počela je da trči i da se igra. Sada, napušteno slonče konačno ima razlog da ujutru stane na noge, jer zna da je čeka njen novi najbolji prijatelj.

napušteno slonče petface
Njihova veza raste iz dana u dan, a Eli je konačno postala živahna i zainteresovana za okolinu:
Pas i slon imaju potpuno različite navike u ponašanju, ali njih dvoje se na razdvajaju. Sada je Dumu nemoguće skloniti od Eli, jer je on veoma zaštitnički nastrojen prema njoj, dodala je Karen.
Za ovu mališanku sledeći korak je pronalaženje novog krda koje će je prihvatiti. Ne sumnjamo da će razdvajanje ovom dvojcu teško pasti i zato im želimo da što bolje iskoriste zajednički provedene tranutke.

Pogledajte i VIDEO koji svedoči o ovom neobičnom prijateljstvu:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBRAVO: Proizvodi „dm“-a NISU testirani na životinjama!
Sledeći tekstProlaznik se odrekao sendviča i džempera zarad napuštene kujice!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime