Naslovna VESTI PSI NEOPISIVO NASILJE I ZLOČIN: Deca bacila štene u vatru u kaminu!

NEOPISIVO NASILJE I ZLOČIN: Deca bacila štene u vatru u kaminu!

0
deca bacila psa u vatru

Nasilje među decom je odavno poprimilo veoma ozbiljne razmere. Koliko se tzv. vršnjačko nasilje raširilo i koliko je postalo surovo govori priča iz Kanade gde je grupa dece ukrala štene i iz obesti ili mržnje prema drugoj deci to nesrećno kuče bacilo u vatru.

deca bacila psa u vatru

Porodica u kojoj je živeo maleni Polo je siromašna. Živeli su u kući bez struje i tekuće vode, a u gradu nije bilo vetrinara. Samo je neverovatan splet okolnosti doveo do toga da je Polo preživeo strahote koje su mu priredila obesna deca.

deca bacila psa u vatru

Naime, Polo je morao da preleti više od 600 kilometara kako bi dobio pomoć u veterinarskoj klinici. Kada je primljen u kliniku, opekotine su bile tolike da veterinari nisu mogli da utvrde o kojoj rasi se radi. “Celo telo mu se pušilo … a dim i mehurići su mu izlazili iz nosa”, rekla je Katie Povel iz kanadske mreže Save A Dog Netvork koja je obezbedila spasavanje malog Poloa.

HEROJI: Vatrogasci bez razmišljanja uleteli u požar da bi spasili životinje

Jadničak je lečen od opekotina drugog stepena. Vatra je izazvala oštećenja nosa, usta, šapa, stomaka i testisa. Grlo i pluća su mu bili otečeni a oči prekrivene ranama i opekotinama. Veterinari kažu da su rane i povrede bile ogromne, a da je Poloa spasla samo jedna srećna okolnost. Naime, imao je toliko gusto krzno da ga je ono zaštitilo.

deca bacila psa u vatru

Polovi vlasnici su neizmerno zahvalni spasiocima i veterinarima. Ipak morali su da donesu veoma tešku odluku. Shvatili su da Polo više nije siguran u njihovom domu i dali su ga na usvajanje. Sumnjali su da su deca koja su ga ukrala i tako okrutno postupila to uradila kako bi maltretirali jedno od njihove dece. „Deca su očajna, a porodica nema reči da opiše ogorčenost i tugu“ – izjavila je Katie Povel u ime porodice.

ŠOKANTNO OTKRIĆE: Tim za deminiranje bombi iznenađen sadržajem sumnjive torbe

deca bacila psa u vatru

Uprkos svom stradanju Polo nije promenio svoju narav. Tokom lečenja u klinici sve vreme je mahao repićem i iskazivao zahvalnost veterinarima. Dobio je novi dom u Vankuveru u porodici koja će uspeti da mu osigura bezbednost.

Nažalost, nije saopšteno kako se postupilo sa obesnom grupom dece koja je tako surovo povredila Poloa.

Izvor:  en.newsner.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.