Naslovna VESTI PSI NAUČITE IH SAMI: Ovih 6 koraka će vam pomoći da dresirate svog...

NAUČITE IH SAMI: Ovih 6 koraka će vam pomoći da dresirate svog psa!

0
naucite ih sami petface

Lepo ponašanje svakome koristi. Bilo bi dobro da svog psa naučite kako da se pristojno ponaša i tako stekne lepe manire. Radite sa njim svakog dana po malo i on će početi da reaguje na vaš zadatak.

Ako poslušate ovih šest brzih i jednostavnih saveta za dresuru pasa, oni će doneti rezultate. Omogućiće bolji odnos između vas, a podstaći će i povezanost i poverenje.

Započnite trening malim poslasticama, nekim keksićima koje vaš pas voli. Pažljivo birajte reči kojim ćete postavljati zadatke psu.

naucite ih sami petface

Nakon nekog vremena počnite polako da uklanjate poslastice iz treninga. Potrudite se da trening bude zabavan i neka bude kratak. Svaki dan odvojite deset minuta za vežbu kako biste navikli psa na te aktivnosti. Kada primetite da vaš pas usvaja naredbe, smanjujte poslastice sve dok ih potpuno ne uklonite.

Navikavajte psa na boravak na otvorenom među drugim ljudima i psima. Potrebno je da pas uspostavi fokus i da se usresredi na vas, kako bi reagovao na znak ili pokret u svakoj situaciji. Koliko god da mu dešavanja na ulici ili u parku odvlače pažnju, on bi trebao se odazove na vaš poziv.

Odgajivačnica šarplaninaca poklonila šampionsko štene Vojsci Srbije!

Naučite psa da reaguje na vaš pokret rukom. Prvo držite poslasticu između srednjeg prsta i kažiprsta. Privucite mu pažnju tako da vidi i nanjuši nagradu koju ćete držati malo iznad njegove glave. Tako će morati da podigne glavu i njušku kako bi dobio nagradu. Pohvalite i pozdravite taj njegov potez radosnim glasom. Ponovite vežbu nekoliko puta kako bi pas shvatio da vaša podignuta dva prsta znače da treba sesti i dodirnuti njuškom vaše prste. Tako će njegova pažnja biti uvek usmerena ka vama.

Kako da naučite psa da vam vraća loptu?

Nemojte svom psu govoriti „ne“. Komandu „ne“ niko ne nagrađuje, pa mu je tako teže da nauči tu reč. Fokusirajte se na reči koje ističu pozitivnu stranu, koje potencijalno vode do nagrade. Umesto „ne“ govorite im „dole“, „pusti“, „čekaj“ i tome slično. Odmah posle ovih naredbi neka usledi „dođi“ ili „sedi“, a ove pozitivne naredbe nagradite i odobrovoljite psa.

Pas će vas ovako slušati i voleti. Nemojte ga grditi, radite sa njim, pa za grdnju i neće biti potrebe.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstANKETA ZA ILI PROTIV: Nadležni žele da vrate “kill skloništa”, ljubitelji životinja BESNE!
Sledeći tekstKRVAV ATLANTSKI OKEAN: Tradicija sa Farskih Ostrva šokirala ljude širom sveta!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime