Naslovna VESTI PSI NE BI ME BILO DA NIJE REDA – Priča o ljubavi koja...

NE BI ME BILO DA NIJE REDA – Priča o ljubavi koja održava život.

0
Ne bi me bilo da nema Reda

Čarli je mlada žena koja naizgled živi život punim plućima. Međutim, njeni psihološki problemi sa kojima se svakdnevno bori su veliki izazov. Od hronične anksioznosti i agorafobije pate hiljade ljudi, ali Čarli ima podršku kakvu samo možete poželeti. Njena priča govori o ljubavi koja održava njen život.

Ne bi me bilo da nema Reda

Njena najveća podrška u životu je pitbul Red. Čarli ga je usvojila 2019. Usvojiti psa nije preveliki problem u Amsterdamu ali uprkos svim svojim problemima Čarli je učinila pravi podvig kako bi Red bio njen doživotni prijatelj. Naime, sasvim slučajno je stupila u vezu sa jednom ženom koja se sa svojih 5 pitbulova zbog strogih zakonskih propisa preselila iz Londona u Grčku. Tamo je otvorila azil u nameri da pomaže napuštenim životinjama.

Pročitajte i ovo: MOJA POSLEDNJA NADA: Prodaje slatkiše kako bi LEČIO stravičan TUMOR.

Čarli u prvom trenutku nije bila spremna da usvoji psa. Plašila se da zbog svojih problema neće moći da se dovoljno brine o novom životu. Međutim, kada je videla fotografiju Reda odmah se zaljubila. On je bio spašen sa ulice, bio je ostavljen vezan za jedan ulični stub, premršav i maltretiran.

Ne bi me bilo da nema Reda

Čarli je donela najbolju odluku. Odlučila je da usvoji psa koga su deca danima tukla štapovima. Kako bi prikupila novac za Redov transport potražila je pomoć preko platforme GoFundMe i za kratko vreme prikupila 500 evra. Međutim, kada je saznala da će Red morati da putuje kamionom sa još drugih velikih pasa nekoliko hiljada kilometara donela je novu odluku.

Ispovest o ljubavi

Otići će sama po Reda. Žena koja ni u prodavnicu nije mogla da ode sama zbog anksioznosti koju je osećala, zaputila se na put dug 19 sati od Amsterdama do Atine. Krenula je na putovanje koje je bilo veće od nje. Donela je odluku da to mora da uradi za Reda. Subila je svoje strahove, svakog trenutka se borila sa anksioznošću i nekako stigla do Atine. Sve je nestalo kada je ugledala Reda – rekla je samo: „Ja sam tvoja mama“. Red joj je doleteo u zagrljaj i odmah počeo da joj ljubi ruke i lice. Pas koji nikada nije video Čarli, prepoznao je prijatelja kome može da poveri život.

Pročitajte i ovo: DEVOJČICA ZVANA HRABROST: Spasla ljubimca iz poplave.

Ispovest o ljubavi

Naredne dve godine Čarli i Red su bili nerazdvojni. Čarli je postala mnogo sigurnija sa Redom je provodila više vremena na otvorenom i njen život je postao mnogo bolji i srećniji. Nažalost, 2021. godine se vratila u London. U porodičnoj kući nije bilo slobodnih soba za nju pa joj je porodica ponudila da deli jednu sobu ali da se odrekne Reda. Čarli je to, naravno odbila i mesecima je sa Redom spavala na podu.

Ispovest o ljubavi

Za to vreme Red je pokazao znake letargije. Počeo je da gubi na težini i zabrinuta Čarli ga je odvela veterinaru. Tu je ustanovljeno da boluje od lajšmanioze. Čarli se ponovo obratila ljudima dobre volje. Za samo jedan dan ljudi su se odazvali i obezbedili novac za Redovo lečenje.

Ispovest o ljubavi

U maju 2022. godine Čarli i Red su se preselili u jednu kuću u Safolku. To je oboma veoma koristilo. Čarli je mnogo srećnija i slobodnija. „Često se brinem šta ću uraditi kada Red umre — znam da ću u početku izgubiti sebe, ali moram da zapamtim da će Red uvek biti deo mene, jer me je to što sam bila sa njim ojačalo. Prijatelji mi često govore da Red nikada ne bi bio ovde da nije bilo mene, ali istina je da ja ne bih bila ovde da nije bilo njega.“

Izvor:  pet-sitting.gr

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMOJA POSLEDNJA NADA: Prodaje slatkiše kako bi LEČIO stravičan TUMOR.
Sledeći tekstBORBA ZA ŽIVOT – Mače staro samo nekoliko sati pronađeno u rovokopaču

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime