Naslovna VESTI PSI POBEDA: Ovaj grad je rekao “NE” eutanaziji pasa lutalica!

POBEDA: Ovaj grad je rekao “NE” eutanaziji pasa lutalica!

3
NE eutanaziji petface

Dok nam sa svih strana sveta pristižu horor priče o mučnim ubijanjima nedužnih pasa bespomoćno smo čekali da niz prekine lepa vest. Konačno, jedna zastrašujuća praksa polako prestaje da važi. Grad koji je odneo pobedu nad ubijanjem pasa lutalica jeste upravo Madrid.

PROČITAJTE I:  

NOVA ISTRAŽIVANJA: Poljupci sa psom mogu biti dobri po vaše zdravlje!

Gradska vlast jednoglasno je donela odluku da se eutanaziranju pasa lutalica stane na kraj a dosadašnja praksa proglasi za ilegalnu. Od 3. marta, kada je odluka postala pravosnažna, svi ljubimci (bez obzira na to da li su rodjeni na ulici ili su na nju izbačeni pa nemaju dom kojem bi se vratili) imaju pravo da žive bezbrižno.

napušten pas

Lokalna organizacija El Refugio počela je pravnu borbu za ukidanje ove prakse i sada ponosno proslavila pobedu (slobodno možemo reći “malu pobedu svih nas”). Predsednik ovog udruženja, Nacho Paunero, rekao je: „Ovo je jedan od najsrećnijih dana u našim životima. Naše udruženje se bori već 19 godina kako bi Madrid i okolna mesta postali zone u kojima nema ubijanja ljubimaca. Od tada govorimo da nećemo odustati sve dok ne pobedimo i konačno, taj dan je stigao!“

Od 3. marta nijedna životinja, bilo da je pokupljena od strane šintera ili pak živi unutar previše popunjenog azila, neće biti eutanazirana. Svi koji budu išli protiv zakona biće najstrože sankcionisani!

ČESTITAMO MADRIDU i nadamo se da će i drugi gradovi slediti ovaj svetao primer! UVEK recimo DA životu i UVEK štitimo bespomoćne ljubimce!

3 KOMENTARA

  1. Bravo Madride…pomoc i mi u Hrvatskoj trebamo…svaka cast…dostavje kodvnas bilo preprodaje pasa njemcima za kupleraj i testiranja za ljekove..Croatija ima polja u ķojimavsve zivotinje taj jedan zivot moze prozivet u miru i slobodi.

  2. da bi prikrili nemoc zbog nekontrolisanog ubijanja hrtova,trke,kladionice,lov itd,uveli zabranu eutanazije….nekada je potrebna,oni su extremi

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.