Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET NE ZABORAVITE: Bolovi u kostima muče i kućne ljubimce!

NE ZABORAVITE: Bolovi u kostima muče i kućne ljubimce!

0
pas koji oseca bol petface

Koštano-zglobni sistem svih kičmenjaka ima ogroman uticaj na život i zdravlje ovih bića. Pored kostiju ekstremiteta, kičme i lobanje koja štiti mozak, u ovaj sistem spada i veliki broj sitnih kostiju, zglobova i vezivnog tkiva koja kičmenjake čine izuzetno složenom vrstom.
I naši ljubimci su kičmenjaci, pa je neophodno voditi računa o stanju ovog sistema i u njihovom organizmu, naročito kada imamo u vidu da u slučaju da nešto zakaže jedino mi možemo da im pomognemo. Ili barem da pokušamo.
Najčešći problemi koji se kod njih javljaju, a vezani su za koštano-zglobni sistem jesu oni degenerativne prirode – displazija laktova i kukova, zatim artritis, spondilopatija, osteoporoza…
U slučaju da dođe do degenerativnog oboljenja, izuzetno je važno skrenuti pažnju na pravilan uzgoj pasa što podrazumeva isključivanje iz priploda kako se geni ne bi prenosili dalje.
Preventivnu ulogu u ovom slučaju na prvom mestu ima ishrana. Ukoliko vaš ljubimac ne dobija neophodnu dnevnu dozu vitamina i minerala koji pomažu razvoj ovog sistema, suplementi su opcija koja vam je na raspolaganju.
sogeval za pse petface
Sogeval dodaci u ishrani sadrže izbalansirane doze ovih neophodnih sastojaka. Ipak, nemojte se oslanjati na slobodnu procenu, jer ma koliko da su odgovarajući za pse odnosno mace, svaki ljubimac je jedinstveno biće. Stoga se obratite veterinaru i zajedno odredite idealnu dozu za vašeg ljubimca!

Prethodni tekstPODRŽITE IH: U subotu, 4. aprila, učenici iz Beograda organizuju protest „RECI NE EUTANAZIJI“!
Sledeći tekstSpasila je život psu Lani, koju su vezali pertlom od patike oko vrata. Ovo je NJENA poruka!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime