Naslovna VESTI PSI NEKADA BEZ NADE SIRENA GLEDA U BUDUĆNOST

NEKADA BEZ NADE SIRENA GLEDA U BUDUĆNOST

0
Pas Sirena ima budućnost

Sirena je živela u užasnim uslovima. Bila je jedan od 39 pasa koje je spasla organizacija Far from Fear e. V. Bili su smešteni u prostoru u kome je bilo gotovo nemoguće živeti. Neki od njenih spasenih drugara su bili u tako lošem stanju da nisu preživeli. Sirena je bila pas koja je bila na ivici smrti.

Pas Sirena ima budućnost

39 pasa uglavnom velikih rasa nalazili su se na imanju u blizini Madrida. Osoba koja nije previše razmišljala, skupljala je ulične pse i smeštala na svoje imanje misleći da im tako pomaže. Nažalost, uslovi su bili užasni. Bilo je očigledno da psi nisu dobijali dovoljno hrane a higijenski uslovi su bili katastrofalni. Pored toga velik broj pasa je patio od raznih oboljenja a niko nije brinuo o tome da dobiju veterinarsku pomoć.

Pročitajte i ovo: BEZ NADE NA KIŠI – Svi su ga videli ali niko nije pomogao.

Spaseni psi su preuzeti od više spasilačkih grupa. Činilo se da će se svi oporaviti. Počela je imunizacija od zaraznih bolesti, dobijali su kvalittnu hranu ali su posle nekoliko dana stvari počele da se pogoršavaju. Veći broj pasa počinje da pokazuje posledice višegodišnje nebrige. Bolesti od kojih su bolovali naglo se pogoršavaju i pored ukazane pomoći i pokušaja veterinara ne uspevaju da izdrže. Na granici smrti se našla i Sirena.

Pas Sirena ima budućnost

Ustanovljeno je da je ranije obolela od štenećaka, a posle svih trauma i zbog krajnje oslabljenog imuniteta simptomi su naglo buknuli. Sama bolest ne može da se leči specifičnim lekom pa su veterinari radili na ojačanju njenog imunog sistema kako bi pomogli samoizlečenje. Ali, u slučaju ove bolesti, uvek se radi o lutriji.

Pas Sirena ima budućnost

Bolest je uticala na njene oči i utvrđeno je da je došlo do perforacije rožnjače zbog nedostatka suza. Veterinari su joj svakodnevno, više puta dnevno stavljali veštačke suze ne bi li zaustavili proces. Posle nekoliko dana utvrđeno je da oko mora biti odstranjeno. Ali, zbog opteg stanja nisu se usuđivali da je uvedu u anesteziju. Sirena je morala i dalje da trpi bolove.

Pročitajte i ovo: POSLEDNJA ŽELJA KAUBOJA – Potresan rastanak od prijatelja na samrti

Posle dve nedelje, najzad dobre vsti. Sirena je sada spremna za operaciju ali postoji novi problem. Mora se utvrditi da zlokobni virus više nije u Sireni jer to može dodatno da iskomplikuje intervenciju. Bilo je potrebno sačekati nove laboratorijske analize. U međuvremenu, veterinari su bili ohrabreni stanjem oka. Činilo se da se oko stabilizovalo i da postoji šansa dašte ne mora da se odstrani.

Pas Sirena ima budućnost

I najzad, nešto posle nešto više od mesec dana stigli su rezultati. Sirena više ne boluje od štenećaka. Najbolje od svega, stanje oka je bilo sasvim dobro. Sirena neće videti na ovo oko ali ne postoji opasnost da se problem proširi i na drugo. Neće biti potrebna operacija.

Priča o borbi za Sirenu je obišla svet. Dobila je ponudu da bude smeštena u jednu hraniteljsku porodicu koja će joj omogućiti dodatnu negu tokom oporavka i to u Nemačkoj. Kada bude bila spremna, dobiće i stalni dom jer ima više dobrih ljudi koji žele da joj omoguće novu i mnogo srećniju budućnost.

Izvor: veto-tierschutz.de

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBEZ NADE NA KIŠI – Svi su ga videli ali niko nije pomogao.
Sledeći tekstGODINU DANA BORBE – „Vreća kostiju“ spreman za pravi dom!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime