Naslovna VESTI PSI NEKADA MAMAC, SADA PRIJATELJ ZA CEO ŽIVOT: Vatrogasac usvojio kujicu koju je...

NEKADA MAMAC, SADA PRIJATELJ ZA CEO ŽIVOT: Vatrogasac usvojio kujicu koju je spasio iz borbi pasa

0
vatrogasac usvojio psa

Vatrogasce svi poznajemo kao heroje – njihova hrabra dela su čuvena nadaleko, kao i nesebičnost, jer su spremni da rizikuju sopstvene živote kako bi spasili nekoga. Njihova velika srca otvorena su kako za ljude, tako i za životinje. Zato je ovaj prolaznik znao tačno šta treba da radi.

vatrogasac usvojio psa

Naime, jedne večeri naišao je na teško povređenog pitbula na ulici i odmah je pomislio kako nema šanse da ga tu ostavi. Umotao je psa u peškir i požurio do obližnje vatrogasne stanice – ona mu je bila prva „na udaru“, dok ne dođe do dežurnog veterinara. Pas je bio u zaista teškom stanju, ali čovek je znao da će od vatrogasaca moći da dobije pomoć.

Pročitajte i ovo: SPASIO MAMU BULDOGA IZ KONTEJNERA: Jedna dobra duša naišla u pravom trenutku

Vvatrogasac Džo Pedrik ispričao je šta se dogodilo te noći. „Došao je sa Čarli umotanom u peškir, a ona je bila sva krvava“, rekao je. „Dali smo sve od sebe da joj očistimo rane i brzo smo je odveli u najbliži azil za životinje kako bi dobila stručnu pomoć.“

vatrogasac usvojio psa

Međutim, tamo je bilo dovoljno da radnici bace jedan pogled na povređenu Čarli da im bude jasno da su u pitanju možda i minuti, te da je neophodno da je hitno vode u bolnicu za životinje. Osmomesečna ženka pitbula najverovatnije je korišćena kao pas mamac u organizovanim borbama pasa i sada joj je bila neophodna hitna medicinska pomoć.

vatrogasac usvojio psa

„Mi ukazujemo medicinsku pomoć psima samo u okolnostima kada je to baš neophodno. Međutim, Čarlina karotida bila je praktično otvorena, što je izuzetno opasno“, rekla je Sara Barnet, predstavnica za medije azila u koji su Čarli prvobitno doveli.

Pročitajte i ovo: DETEKTIVSKA PRIČA: Policajac spasao jazavičara, a onda otkrio mučitelja! I to nije sve!

U bolnici, ženkica pitbula hitno je operisana, a veterinari su bili optimistični i predvideli potpuni oporavak. Ali vatrogascima je teško pala pomisao da odvedu Čarli nazad u azil, budući da je praktično još bila štene, a posebno posle svega što je preživela.

vatrogasac usvojio psa

„Bili smo tu, nas trojica ili četvorica, i osećali smo da to nije to, da ne možemo tek tako da je pošaljemo u azil i završimo priču“, rekao je Pedrik. „Odlučio sam da je usvojim. Ipak je ona odavde, iz kraja. Pokušavamo da činimo dobro u okviru zajednice, kad god možemo. A ona je jedna od nas.“

Sada kada se Čarli prilično oporavila, obožava da odlazi na posao sa svojim novim „tatom“ i obavezno se javlja svim svojim novim prijateljima. „Dotrčala je do mene, omirisala me. Setila se ko sam. To je baš bilo kul“, rekao je Vilijam Boub, jedan od vatrogasaca koji su učestvovali u akciji spasavanja Čarli.

Tužna priča sa srećnim krajem za sve – i za vatrogasnu jedinicu, i za Džoa Pedrika koji je bogatiji za krznenog prijatelja, a najviše za dragu, malu Čarli koja konačno zna šta su ljubav, pažnja i sigurnost.

Izvor: Animal Rescue Site

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstTRAGIČNA PUCNJAVA: Pas u automobilu čekao vlasnika da se vrati iz marketa, ali to se nije desilo
Sledeći tekst„EDUKACIJA“ NA TELEVIZIJAMA (NI)JE URODILA PLODOM: Identikovani maloletnici odgovorni za jeziv zločin u Srbobranu

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime