Naslovna VESTI PSI VLAST U NOVOM SADU: „Ovo je hajka protiv nas. Nema kazni za...

VLAST U NOVOM SADU: „Ovo je hajka protiv nas. Nema kazni za one koji psima daju komad hleba ili vodu“!

3
Nema kazni za hranjenje pasa petface

Nema kazni za hranjenje pasa: Čini nam se da je Novi Sad prethodnih dana bio najčešće spominjani grad u medijima. I ne slučajno. Od traženje pravde za ubijenog psa Stena:

DEČIJE SUZE: Održan protest „Danas Sten – sutra ja“ u Novom Sadu! (FOTO)

Do sramne odluke gradkse vlasti da kazne sve koji pomognu psima i mačkama na ulici.

SRAMOTA U NOVOM SADU: Ukoliko nahranite psa ili mačku na ulici, dobićete KAZNU!

Međutim, izgleda da je po sredi politički sukob dve stranke, jer kako kažu iz Gradske kuće, ovo je hajka protiv njih. Na zvaničnom sajtu grada Novog Sada, izdato je saopštenje na ovu temu, u kome se između ostalog spominje:

– Orkestrirana hajka i kampanja usmerena protiv novosadskih vlasti od strane Demokratske stranke – opozicione političke organizacije, se nastavlja i ta isključivo politička manipulacija i dalje unosi nejasnoće, nemir i dezinformacije u široku javnost.

Kako se navodi u saopštenju, „uslovi i način držanja i zaštita domaćih životinja na teritoriji Grada Novog Sada regulisani su Odlukom o držanju domaćih životinja, koju je Demokratska stranka usvojila za vreme svog mandata na Skupštini grada“.

Međutim, oni navode da Odluka koja se tiče zabrane hranjenja napuštenih i izgubljenih domaćih životinja na površini javne namene, u zajedničkim prostorijama i dvorištima objekata višeporodičnog stanovanja nikada nije sprovedena.

Nema kazni za hranjenje pasa petface

– Komunalni policajci i inspektori, uvek su reagovali i reagovaće na pozive i pritužbe građana koji se osećaju ugroženo zbog radnji drugih građana. Međutim, i u tim slučajevima nije bilo niti će biti pisanja kazni, već se sve završavava na usmenim opomenama. Gradska vlast želi da nađe način za sprovođenje planskog i kontrolisanog hranjenja životinja na određenim mestima, čime bi se pored očigledne koristi za lutalice, mogao vršiti nadzor populacije napuštenih životinja. Gradska vlast je otvorena za sve predloge i sugestije i nikada neće Odluku koju je Demokratska stranka donela za Novosađane sprovoditi u punom kapacitetu i slediti njenu oštru i slepu politiku kažnjavanja onih koji pristupaju hranjenju napuštenih životinja.

Kako se navodi u datom saopštenju, ovo je samo način da kritičari „radi dobijanja političkih poena, uznemiravaju javnost“.

Ono što je najbitnije za napuštene i nesrećne pse, i sve one koji žele da im pomognu, jasno je i izdato na kraju ovog saopštenja:

– To je visoko human čin i u Novom Sadu NIKO NEĆE, KAO ŠTO JE I DO SADA BIO SLUČAJ, BITI KAŽNJEN ZBOG TOGA ŠTO JE NAPUŠTENOM PSU DAO KOMAD HLEBA ILI VODU.

Sada pravac na ulicu i iznesite činiju sa vodom i hranom i pomozite uličnim psima! 🙂

Izvor, Foto: Zvanična prezentacija grada Novog Sada

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

3 KOMENTARA

 1. Господо из СНС, ово што рекосте у образложењу је много горе и злокобније од наводне хајке на вас. Кажете да Одлуку, која је на снази, не спроводите. може вам се, ви сте изнад важећих закона, одлука и уредби. Сама одлука у том делу јесте одвратна, али у владавини права се она мења а у владавини силе се једноставно не поштује. Злослутно је управо то кабадахијско хвалисање да вам се може да не поштујете законе.
  И никакве везе нема која партија је донела ову ужасну одлуку

  • Pa Slobodni,
   nekada nsu bili potrebni zakoni da bi se znalo šta je ljudsko, šta je moralno, šta je bezobrazno, šta je lepo, itd, …
   Bilo bi dovoljno da samo zamisliš istu stvar nad samim sobom učinjenu i ako ti se čini da ti to prija, znači da će prijati i drugom živom stvoru, pa čak i drugome čoveku. E onda su se pojavili “skotovi” koji misle da mogu sve i žele sve samo za sebe, pa se moralo i napisati negde šta smeju a šta ne smeju. Čak i Biblija sama kaže, da ne činimo drugima ono što ne želimo da i oni nama učine.
   Takođe je krivično delo i kada dete uđe u šljivik (ili još lepše, trešnjik) predveče i počne da krade i da gricka nečije šljivice ili ti trešnjice.
   Zato ti je bolje da se izčlaniš iz DS-a i nađeš neku lepu šljivicu i uzmeš jedan štrik od cca 3m i okačiš se o tu šljivicu oko tog tvog vratića, te samim tim postupkom spasiš ovu zemlju svojeg debilskog pojašnjavanja prava i okrivljivanja drugog za svoju patnju i neuspeh.
   Tako da skote Slobodane, sledeći put se potpiši sa imenom i prezimenom, kad si već tako lepo sročio tekst, budi i baja pa se i potpiši ispod njega. Ja nisam mudonja, te sam zato iza pseudonima.
   I baš ću iz inata na sledećim izborima da glasam za Maju Gojković. A tvog Rodnija bih pregazio sa Malim N-om, jer napokon se rešismo budale koja ukida sportske događaje, zato što je njemu gužva ili šta li već, a dečake i devojčice sa zlatnim medaljama zove na “čestitanje” u Gradsku kuću i kao nagrade deli majice sa natpisom Novi Sad. Pa ja sam više dinarčića dao po ulicama i semaforima i cigančićima i romčićima i bakama i dekama i muzičarima sa gitarama na sred ulica i trgova i devojkama sa balonima od sapunice i blok flautama i još ću im toliko dati a ako budem mogao i više ali neću biti obična poltronska majmunčina sa lažnim moralom i isticanjem lažnih osobina zarad prikazivanja svoje pravičnosti maskirane iza zakona, koji prvom prilikom kršim, pa čak i pretrčavanjem na pešačkom na crvenom svetlu, što je takođe kršenje zakona, te mi nemoj porediti kako ne mogu svi da imaju istu težinu svojih reči i dela i trte-mrte. Ne mogu. Da ne mogu. Zavisi iz kojeg ih vrta gledaš, da li je cvetni mirišljavi ili je otrovni bršljenast, pa ti lepše izgleda manje lepo a ružnije manje ružno, ali mogu svi da imaju ljudskosti i shvate šta je normalno…

   Ma bre, ustvari, prosto rečeno (ti ćeš već pročitati SNSovski, ali boleće_me i da je SNSovski i SPSovski i DSovski i SPOovski) dućkaj mi ga…

 2. Nosi kuci zivotinju pa je hani. U protinom nema hranjenja po ulici. Psima nije mesto n ulici. Ulice treba da budu bezbedne i ciste. I kada ce se uvesti naplata vlasnicima kerova koji ne sklnjju izmet svojih pasa? A o ne drzanju psa na povocu da i ne govorimo.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.