Naslovna VESTI PSI ZA OVE LJUDE NEMA ODMORA – Svaki život je važan

ZA OVE LJUDE NEMA ODMORA – Svaki život je važan

0
Za vatrogasce nema odmora

Vrućine predstavljaju poseban izazov za svako živo biće. Nedostatak vode i potraga za njom može da bude uzrok nesreća kada je moraju u akciju da stupe i specijalizovane službe. Za vatrogasce u letnjem periodu godine kao da nema odmora.

Za vatrogasce nema odmora

Bare, rovovi i kanali predstavljaju realnu opasnost za ulične pse. U potrazi za vodom prilaz ovakvom izvoru može da ih dovede u bezizlaznu situaciju. Ovaj uličin pas je tako upao u kanal iz kojeg nije mogao nikako sam da izađe. Srećom po nju, neko je obavestio vatrogasce da je u nevolji i oni su veoma brzo stigli na mesto nesreće. Iako su prethodnih dana gotovo svi vatrogasci bili zaokupljeni velikim požarima koji su buktali Španijom ovi momci nisu oklevali.

Pročitajte i ovo: OPROŠTAJ OD DVA HEROJA – Otrovani spasilački psi heroji!

Spustili su se u kanal i prvo pokušali da umire preplašenog psa. Pošto to nije uspelo, upotrebili su omču, uhvatili ga, a onda zajedničkim snagama počeli izvlačenje. Pas je na kraju izvučen iz kanala u kojem mu je pretila opasnost da umre užasnom smrću od gladi, prebačen je u prihvatilište, a kako poslednje vesti kažu već ima zainteresovanih da mu pruže pravi dom.

Za vatrogasce nema odmora

Druga dva psa zbog kojih su reagovale spasilačke službe su se nalazili u jezeru na Tenerifima. Kako su dospeli u duboku vodu niko ne zna, ali izvesno je bilo da su u smrtnoj opasnosti. Naime, betonski greben je bio previše strm da bi ova dva psa sami uspeli da izađu iz vode. Vatrogasci i spasioci su stigli u poslednji čas. Oba psa su bila na ivici snage posle višečasovnih pokušaja da se održe na vodi.

Za vatrogasce nema odmora

Pročitajte i ovo: VETERINAR IZ PAKLA – Potresne slike životinja koje su mučene zbog trgovine krvlju.

Spasioci koji su obučeni za ovu vrstu spasavanja su se spustili u vodu i polako uhvatili jednog po jednog psa, a onda ih uz pomoć vatrogasaca izvukli na sigurno. I ova dva nesrećnika su potom prebačena u prihvatilište gde su pregledani i smeštene dok ne dobiju nove domove.

Za vatrogasce nema odmora

Španska Nacionalna garda i vatrogasci su učestvovali u akciji spasavanja jednog psa u mestu Utebu. Dva ulična psa su se našli u nevolji posle obilnih kiša koje su pale u ovom regionu. Bujična reka je odvukla jednog psa u veliki kanalizacioni odvod i on se našao zaglavljen u širokoj cevi. Voda je bila toliko brza da nije mogao da se vrati i izađe na svetlo dana.

Za vatrogasce nema odmora

Drugi pas je ostao na obali i uznemireno je lajao i cvileo i tako privukao pažnju prolaznika. Oni su pratili psa do ulaza u cev i shvatili da se unutra nalazi zarobljen pas. Odmah su pozvali spasioce i uskoro su se pojavili vatrogasci u pratnji pripadnika Nacionalne garde.

Za vatrogasce nema odmora

Komplikovana akcija spašavanja je podrazumevala da se jedan spasilac spusti u brzu vodu, uvuče u cev i pokuša da izvuče zarobljenog psa. Posle pola časa, pošto je uspeo da se izbori sa bujicom, vatrogasac se pojavio na izlazu sa psom u naručju. I ovaj pas je imao sreće. Njegov drugar ga nije napustio, a vatrogasci su ponovo pokazali da je svaki život važan.

Izvor:  srperro.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOPROŠTAJ OD DVA HEROJA – Otrovani spasilački psi heroji!
Sledeći tekstPUT NADE – Priča o dva psa u bekstvu od rata!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime