Naslovna VESTI PSI NEMA PREDAJE – I pored teške dijagnoze oni ne odustaju od života.

NEMA PREDAJE – I pored teške dijagnoze oni ne odustaju od života.

0
Pas Zevs se bori protiv teške bolesti

Kada se dogodi ljubav i prijateljstvo, nema predaje  i odustajanja i u najtežim trenucima. Dokaz za to je priča o ratnom veteranu i njegovom psu Zevsu.

Pas Zevs se bori protiv teške bolesti

Kada se Danijel Enmarč 2014. vratio iz rata u Avganistanu bilo mu je veoma teško da se prilagodi novim životnim okolnostima. Traume rata su bile strašne. Ubrzo po povratku usvojio je mladog nemačkog ovčara i dao mu ime Zevs. Uspostavila se čvrsta veza i dva prijatelja su počeli dugo druženje ispunjeno ljubavlju i poštovanjem. Veoma puno vremena su provodili u putovanjima i šetnjama po Ujedinjenom Kraljevstvu a putovali su čak i u Nemačku.

Pročitajte i ovo: JUNAK U PRAVOM TRENUTKU – Radnik željeznice spasao psa sa pruge

Danijel je redovno objavljivao fotografije zajedničkih avantura na Instagrama i tokom godina njega i Zevsa prati više od 48.000 ljudi.

Pas Zevs se bori protiv teške bolesti

Ali, u oktobru ove godine ova dva prijatelja su se suočili sa stravičnom bolešću. Zevs je oboleo od mijastenije gravis, bolesti zbog koje više ne može da hoda, pa čak ni da podigne glavu. 7-godišnji ovčar, koji je bio toliko pun života i energije našao se u situci da bude gotovo potpuno nepokretan.

Pas Zevs se bori protiv teške bolesti

Danijel je odlučio da učini sve da pomogne svom prijatelju. Započeta je terapija koja je donela malo poboljšanje. Zevs je sada mogao da napravi nekoliko koraka. Nema garancija da će se stanje vratiti na prethodni nivo, ali Danijel ne odustaje. „I dalje se nadam da će se jednog dana potpuno oporaviti“ – priča Danijel.

Pročitajte i ovo: PISMO onima koji su OSTAVILI PSA U ŠUMI.

Danijel i Zevs su se prilagodili novim okolnostima. Terapija koju dobija Zevs je veoma skupa i Danijel je počeo da prikuplja novčane donacije. Bio je više nego iznenađen spremnošću ljudi da pomognu i da podrže njihovu borbu.

Pas Zevs se bori protiv teške bolesti

Neposredno pre nego što je dijagnostifikovana opaka bolest, Danijel i Zevs su udomili još jednog psa. Štene nemačkog ovčara koje je dobilo ime Tor. Tor, koji je bio veoma energičan i razigran, odmah je prepoznao da nešto nije u redu sa njegovim starijim prijateljem. Prema Danijelovim rečima, on se naglo smirio, i počeo da daje podršku svom prijatelju mirno ležeći pored njega kao da ga teši.

Pas Zevs

Danijel nema nameru da odustane. Odlučan je da se do poslednjeg trenutka bori za zdravlje svog prijatelja koji mu je pomogao u najtežim trenucima.  „Nadam se da ću jednog dana ponovo videti Zevsa i Tora kako zajedno trče.“ – zaključuje Danijel.

Izvor: woopets.fr

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstJUNAK U PRAVOM TRENUTKU – Radnik željeznice spasao psa sa pruge
Sledeći tekstPOSLUŠAO PORUKU IZ SNA – Kako se život vratio u jedan dom ispunjen tugom.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime