Naslovna VESTI MAČKE Ovo je najtužnija priča o maci Kiki, koja nema uši i zbog...

Ovo je najtužnija priča o maci Kiki, koja nema uši i zbog toga je niko ne želi!

0
nema uši petface

Kika nema uši. Ostala je bez njih onda kada je jedva preživela i sve zahvaljujući jednoj Slađani. Izgleda da je zbog toga niko ne želi. Ali, zašto? Vratimo se na početak priče kada je 7. marta Slađana pronašla macu, u beogradskom naselju Čukarička padina.

ČUVENI HRVATSKI KANTAUTOR PRESREĆAN: Pronašao sam Kikija posle 15 dana potrage!

Kiku sam pronašla promrzlu, dehidriranu, bila je bukvalno kost i koža, sa nekrozom vrhova ušiju, koji su na kraju otpali kao posledica smrzavanja. Iste večeri sam je smestila kod veterinara, bila je kod njega do 26.marta. Primala je terapije, vadili smo krv, radili testove na fiv/felv (negativan je), čistili od parazita, jednostavno vratili u život, priča nam Slađana.

nema uši petface

Kika je potom, skoro dva meseca bila kod Slađinih komšija, ali pošto nisu mogli više da brinu o njoj morala joj je naći drugi smeštaj. U njemu žive i druge mace, a Kika se i dalje plaši, frkće i reži kada joj druga maca priđe!

Toliko se plaši da vrši nuždu u korpama u kojima leži, jer od straha ne sme u posip iako su odmah tu kod nje dve posude. Sve mi je to ukazivalo na to da ona nikada nije bila u dodiru sa drugim macama, dodala je Slađana.

10 stvari koje je vlasnik mačke BAR JEDNOM uradio svojoj mezimici!

Kika je u međuvremenu primila vakcine protiv zaraznih bolesti. Takođe, bila je već sterilisana, kada ju je Slađa odvela na sterilizaciju, tako da njena teorija da je bila nečija – sve više “pije vodu”.

Međutim, ubrzo se dešava preokret. Slađani je stigla poruka da je Kika maca pokojnog oca žene, koja se javila iz inostranstva.

nema uši petface

– Pričom i po slikama zaključile smo da jeste u pitanju maca njenog oca. Pravo ime joj je Milica, Milce, a zvao je i Macko. Ima 12 godina. Nikome osim tom gospodinu nije htela da priđe. I da, nikada nije bila u dodiru sa drugim mačkama. On je preminuo u septembru 2017. godine i njegova ćerka je poverila stan dvema studentkinjama, koje su imale obavezu da žive tu i brinu o maci. Međutim, maca ubrzo nestaje krajem februara. Jasno je da je nisu čuvale kako treba. Nažalost, spletom životnih okolnosti ni jedna ni druga ćerka sada nisu u mogućnosti da uzmu Kiku kod sebe. Ja se sada nadam da ipak postoji neko ko trenutno nema mace, kuce, a imao ih je, neko ko će se sažaliti na njenu sudbinu, neko kome neće smetati što nema uši, tačnije nema vrhove ušiju, što ima 12 godina, neko ko poznaje mace, neko ko je ozbiljan i odgovoran, jer ne želim da ponovo završi na ulici, rekla je Slađana, koja zbog svoje tri mace u domu – nema mesta za Kiku!

Zato ona moli, da udruženim snagama Kiku UDOMIMO!

– Molim vas da nađemo novi dom pun ljubavi za ovu dvanaestogodišnju bakicu, da ostatak svog života proživi dostojanstveno. I deka bi bio srećan da može da vidi svoju Milicu sa neba, dodala je za kraj ova divna žena!

Ukoliko ima akvih među našim čitaocima, molimo da se javite na broj telefona: 064/ 904 80 96

PODELITE, BAKICA KIKA ČEKA SVOG NOVOG VLASNIKA!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.