Naslovna VESTI PSI Nemački ovčar, sa slomljenom nogom, 10 dana leži na grobu preminulog vlasnika!

Nemački ovčar, sa slomljenom nogom, 10 dana leži na grobu preminulog vlasnika!

3
pas na groblju petface

Priča o iskrenom prijateljstvu kakvo možemo videti u dobro režiranim filmovima stiže nam iz susedne Hrvatske! Naime, u mestu Konjevrati, na groblju pokraj crkve Sv.Ivana, na grobu nedavnog umrlog vlasnika leži pas, nemački ovčar sa slomljenom nogom. Niko ne zna čiji je pas, jer kako kažu meštani „seoski nije“.
„Tu je već desetak dana i nitko ne zna odakle je došao. U to vrijeme kad se pojavio bilo je nekoliko pogreba. Nitko ne zna čiji je to pas, jer seoski nije“, za „24 sata.hr“ priča fra Božo Ćurčija, konjevratski župnik.
pas na groblju petface
Udruženje „Šibenski prijatelj“ radi sve kako bi pomoglo ovom psu. Pas nije agresivan, nikoga se ne boji, a po mnogim procenama izgleda da je reč o vlasničkom psu! Nije čipovan, ali se ipak vidi da nije lutalica – procena je veterinara.
pas na groblju petface
„Već je pala noć i željele smo odustati od potrage, ali onda smo ga našle. Bio je jako sretan kad smo došle“, rekle su devojke koje su juče sa groblja sklonile povređenog psa!
„Dobro je odgojen i njegovan, pažen i mažen pas. Ili je odnekud dovezen i tu ostavljen, ili je zaista došao na grob svog preminulog vlasnika da možda i on na miru ugine“, rekao je veterinar, koji je operaciju i sanaciju rane uradio besplatno kako bi se život psa spasio.

Izvor: 24sata.hr
Foto: 24sata.hr

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstHEROJI: Psi lavežom probudili porodicu i spasili ih iz kuće u kojoj je izbio požar!
Sledeći tekstDIRLJIVA ISPOVEST IZ SARAJEVA: Vedran (28) je oboleo od karcinoma. Onda je u njegov život ušetala čivava Lili!

3 KOMENTARA

  1. to vas tolko dirne da suze same idu i jednostavno ih nemozete zadrzati sta cete i to cini zivot srecnim

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime