Naslovna VESTI PSI I NJIMA “SEDI” DLAKA: Neobična pojava koja ih čini NEODOLJIVO SIMPATIČNIMA

I NJIMA “SEDI” DLAKA: Neobična pojava koja ih čini NEODOLJIVO SIMPATIČNIMA

0

Vitiligo je vrlo redak kod životinja. On njima ne smeta i ne izaziva neke probleme. Radi se o propadanju melanocita u koži i dlaci, pa koža i dlaka postaju beli. Ove životinje imaju vitiligo, poremećaj kod kojeg koža i dlake postaju beli usled propadanja melanocita u koži.

Iako je tačan uzrok vitiliga nepoznat, stručnjaci smatraju da je reč o autoimunom stanju u kojemu obrambeni sistem tela prima pogrešne signale i napada i uništava određene ćelije u telu.

Snimak psa koji pozdravlja vlasnika RASPLAKAO CEO SVET! (VIDEO)

Brutalno je tukao psa na ulici, reakcija prolaznika je ZAPREPASTILA sve! (VIDEO)

To nije bolno i nema nekih značajnih zdravstvenih posledica, a ovim životinjama je poremećaj čak dao preslatku dozu ličnosti.

 

Vitiligo je bezazleno stanje u većini slučajeva, koje utiče na neke pse (tačnije na određene pasmine) i uzrokuje da delovi kože, krzna i njuške životinje menjaju boju, gubeći pigmentaciju. Da biste dijagnostifikovali poremećaj, potražite simptome, a zatim psa odvedite veterinaru na temeljnu procenu.

View this post on Instagram

One of life’s biggest pleasures for us is when we get amazing messages from fans like this raw, honest, heartfelt one that brought tears to my eyes yesterday!! Love you @lidia_bach12 ❤️?❤️? . “I just wanted to say thank you! I saw Rowdy three years ago on the today show when I still hated my vitiligo…. the day before I had attempted to scratch off my spots and I cried and cried because I hated it so much. The day I saw Rowdy, Ava, and Carter on tv changed my life. I realized that I’m not alone.. I have beautiful and wonderful people who share this condition with me. There is the cutest dog in the world who has this condition! I realized all of this because Rowdy brought you all together…. I am so thankful. I cannot wait to meet you at the conference! (I hope I can give you a big hug)… there are no words to truly say but thank you❤️Rowdy changed my life, and I will forever be grateful.”#vitiligo #lovetheskinyourin #spottedbeauty #confidence #peace #love #inspire #ivegotspots #visiblyimperfectlyperfect #changingthefaceofbeauty

A post shared by White Eyed Rowdy (@white_eyed_rowdy) on

 

Shvatite da, u većini slučajeva, sindrom ne predstavlja pretnju zdravlju. Dakle, pokušajte ne brinuti o dobijanju ove dijagnoze od veterinara; pas bi trebao normalno i zdravo da živi. Vise potrudite da mupružite ljubav i topao dom, i uživajte u njegovoj različitosti!

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstJEZIV PRIZOR U AUSTRALIJI Kitovi se masovno nasukali na obalu Tasmanije, uginulo najmanje 90!
Sledeći tekstPas može da NANJUŠI hipoglikemiju kod vlasnika i… Ove činjenice o njima sigurno NISTE znali!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime