Naslovna VESTI NEOBIČNA “ŽIVULJKA” BACILA TVITERAŠE U REBUS: Niko ne zna šta je! (VIDEO)

NEOBIČNA “ŽIVULJKA” BACILA TVITERAŠE U REBUS: Niko ne zna šta je! (VIDEO)

0

Ptice i insekti su uvek privlačili veliku pažnju zaljubljenika u floru i faunu, ponajviše zahvaljujući svojoj neobičnosti ili lepoti. Upravo jedan takav primerak izazvao je veliku pažnju srpske Tviter scene.

Naime, korisnik pod imenom “Đet Miloje i deset ljutih gusara” postavio je snimak nebičnog pripadnika sveta faune, koji je obletao oko cveća, a ličio mu je na kolibrija. Kako je napisao, video je snimila njegova sestra u Nevesinju.

DA NE POVERUJEŠ! Studenti u suzama zbog smrti ribe, oglasio se predsednik države (VIDEO)

– Ljudi, šalu na stranu! Zna li neko pouzdano kakva je ovo živuljka? Je li realno da na ovim prostorima postoji nešto slično kolibriju? – napisao je on u opisu video snimka.

Kako su odgovori uglavnom bile šaljive i neozbiljne prilike, on je ponovo pozvao na ozbiljnost, te je naveo da je i sam nekoliko puta video nešto ovu neobičnu vrstu za koju je mislio da je iz porodice leptira, ali da je video nastao u Nevesinju.

U ŠTALI ZATEKAO UŽASAN PRIZOR: Krave se tresle od bolova, dve nisu preživele!

– E stvarno ozbiljno pitam, nekoliko puta sam vidio ovo, ali nisam uspio snimiti, sestra u Nevesinju snimila danas – napisao je on.

Kako se isposatvilo u komentarima, zaista se radi o vrsti iz porodice leptira i zove se “kolibri leptir”, odnosno, običnoj golupki iz porodice ljiljana kojoj tepaju i “kolibrić” i mogu živeti između četiri i šest meseci.

Zbog svog dugog jezika uz pomoć kojeg se hrani nektarom cveća, i brzog rada krilima koje proizvode zvuk zujanja, ovaj leptir se ponekad zbog sličnosti dovodi u vezu sa kolibrijem.

Sličnost s tom pticom naučnici navode kao primer konvergentne evolucije. Obične golupke žive u umerenim krajevima Evrope, središnje Azije i severne Afrike, a tokom leta šire prebivalište prema severu Evrope, sve do skandinavskih zemalja i Islanda, a dolaskom hladnijeg vazduha odlaze prema jugu.

Kako je navela jedna tviterašica, ovi prelepi leptiri se mogu videti i na području Vojvodine, gde ih je ona viđala.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

Izvor: Blic

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.