Naslovna VESTI PSI NEOBJAŠNJIVA MISTERIJA: Plavo – ljubičasta tečnost odbija pse i zbunjuje veterinare

NEOBJAŠNJIVA MISTERIJA: Plavo – ljubičasta tečnost odbija pse i zbunjuje veterinare

0
neobjašnjivo

Neki izumi su toliko neverovatni da predstavljaju pravu misteriju. Mada, u ovom slučaju, radi se o izumu za koji niko još nije preuzeo zasluge. Kako god, ova priča će vas ostaviti bez teksta… ili možda neće.

neobjašnjivo

Poznato je da u Indiji postoji veoma veliki broj uličnih pasa. Srećom po ove životinje, u ovoj ogromnoj zemlji najveći broj stanovnika ima veoma pozitivan i zaštitnički stav prema milionim onih koji žive pored njih. Realno gledajući, ovi psi predstavljaju i veliki zdravstveni rizik jer kako to obično biva ne biraju gde će obavljati nuždu.

Pročitajte i ovo: SPASAVANJE OD DAVLJENJA: Priča o udomljavanju koja nadahnjuje!

Za sada nepoznati genijalac je smislio rešenje koje je za kratko vreme postalo veoma popularno među stanovnicima višemilionskog grada Kalkuta. Radi se o plastičnoj flaći ispunjenoj ljubičastom tečnošću. Ovakva flaša se okači na zid kuće i na neobjašnjiv način štiti zid od neželjenog uriniranja i defeciranja uličnih pasa.

neobjašnjivo

Ubrzo se otkrilo da je tečnost u flaši zapravo sredstvo za beljenje rublja koje se prdaje pod markom „Ujala“. Neki su pokušali da eksperimentišu i sa sličnim proizvodima drugih proizvođaća ali su rezultati bili nikakvi. „Ujala“ je postala hit. Veoma je efikasno držala pse dalje od zidova, ograda i vrata kuća.

neobjašnjivo

Pročitajte i ovo: SPASAO SAMOG SEBE: Pas ušao sam u veterinarsku ambulantu, a veterinar mu spasao život. (VIDEO)

Niko ne zna kako je sve započelo. Kada se priča raširila internetom mnogi su odlučili da pokušaju i oduševili se rezultatima. Rezultati koje postiže ovo sredstvo zbunjuje veterinare. Niko se ne usuđuje da pruži konkretno objašnjenje. Ipak svi misle da je miris sredstva taj koji odbija pse.

neobjašnjivo

Kako god, prodaja Ujale prema rečima prodavac je mnogostruko porasla. Oni tvrde da ljudi preparat ne kupuju više samo kako bi izbelili tkaninu već da bi oterali jadničke koji sada moraju da traže nova mesta za obavljanje nužde.

Izvor:  news18.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSPASAVANJE OD DAVLJENJA: Priča o udomljavanju koja nadahnjuje!
Sledeći tekstDA LI JE OVO NORMALNO? – Stravična slika prikazuje mučan i opasan prevoz psa.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime