Naslovna VESTI NERAZUMNA ODLUKA: Medi zbog druženja sa ljudima pretnja da će biti uspavan!...

NERAZUMNA ODLUKA: Medi zbog druženja sa ljudima pretnja da će biti uspavan! (VIDEO)

0
nerazumna odluka petface

Ova veste je veoma šokantna i teško je za poverovati da je neko uopšte imao u planu da se ovako nešto učini.

Meče koji se sprijateljio sa posetiocima skijaškog rizorta mogao bi zbog svoje vesele i pitome prirode da bude uspavan, pošto je prema rečima pojedinih stručnjaka, suviše blizak sa ljudima, prenosi Blic.

Meče koje uveseljava posetioce skijaškog centra Nortstar u Kaliforniji, postalo je zvezda društvenih mreža zbog svoje pitomosti i lakog prilaženja ljudima. Iako nikada dosada nije pokazalo neprijateljsko ponašanje prema posetiocima i nikad nije bio nasilan, stručnjaci za divlje životinje tvrde da je takvo ponašanje opasno i da će meče možda morati da ubiju.

PROČITAJTE I:

SRAMOTA BEOGRAĐANI: Kučići bačeni u smeće, a neko im je odsekao repove! (VIDEO)

En Brajant, direktorka udruženja Bee lig koja se brine za zaštitu medveda i njihove prirodne okoline, objasnila je u intervjuu za NBC da bi se problem mogao pojaviti ako medved i u odraslom dobu bude tako slobodno pristupao ljudima.

-Mladunče slobodno prilazi ljudima jer ne zna drugačije. To je vrlo retka pojava. Zamislite kako će biti kad dobije još stotinjak kilograma. Biće velik i snažan, a još uvek će misliti da je u redu prilaziti ljudima. Neko će ga ustreliti – tvrdi ona, dodajući kako misli da je meče ostalo bez majke i da je počeo da prilazi ljudima u potrazi za hranom i sigurnošću, stoji na Blicu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Made a friend today. Yeah I’m pretty sure it’s not the best for the cub, and momma was on vacation or something but it was too cool not to say whaddup ?❤️ Licensed by @worldstar

Објава коју дели Brian Jordan (@brianjordan30) дана

Kalifornijsko odelenje za ribu i divljač je navodno uklonilo meče iz rizorta i trenutno ga testiraju, nakon čega će odlučiti hoće li ga smestiti u sklonište za životinje ili uspavati. Ako se pokaže da je previše privržen ljudima, mogli bi da ga eutanaziraju zbog sigurnosne pretnje.

Nadamo se da će zdrav razum preovladati i da će meda ostati živ i zdrav, da uživa u društvu i da ga niko ne dira.

Verujemo u zdrav razum!

petface viber

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.