Naslovna VESTI PSI NESTAO U SNEŽNOJ MEĆAVI – Potraga trajala 3 dana

NESTAO U SNEŽNOJ MEĆAVI – Potraga trajala 3 dana

0
NESTAO U SNEŽNOJ MEĆAVI

Lui, godinu i po dana star zlatni retriver nestao je u snežnoj mećavi koja je zahvatila gradić Saskatun. Mećava je bila tolika da su u ovom gradiću morali biti odloženi lokalni ibori jer veliki deo stanovnika nije mogao da izađe iz svojih zavejanih domova. Akcija čišćenja gradića od napadalog snega smatra se možda najvećom operacijom ovog tipa u gradiću koji je često u središtu velikih snežnih padavina.

Neposredno pred početak oluje, prijateljica porodice Nojfeld čiji je Lui kućni ljubimac se ponudila da odvede psa do parka za pse kako bi se malo izjurio i igrao. Nešto kasnije istog dana javila Nojfeldima i panično im saopštila da već 20 minuta bezuspešno traga za Luijem!

NESTAO U SNEŽNOJ MEĆAVI

Džulija Nojfeld, njen otac i nekoliko prijatelja odmah se zaputilo ka parku za pse. Tada je počeo da pada sneg koji je postajao sve jači. Obišli su više krugova po okolini parka dozivajući Luija al njemu nije bilo traga. Oluja je postajala sve jača i spasioci su morali da odustanu od potrage.

NESTAO U SNEŽNOJ MEĆAVI

NAJSLAĐA GALERIJA IKADA: 3 haskija i mačka pokorili su internet! (FOTO)

Džulija je po povratku u svoj dom počela da objavljuje pozive u pomoć preko društvenih mreža. Hiljade ljudi je pružilo pomoć i podrški porodici Nojfeld i nestalom Luiju. Ipak, Lui se i dalje nije pojavljivao. „Osećate se potpuno bespomoćno. Pretpostavljate najgore jer izgleda da traćite iglu u plastu sena.“ – izjavila je Džulija.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

Dok je Džulija brinula o svojoj sedmomesečnoj bebi, pokrenuta je velika akcija potrage za Luijem. U jednom trenutku, spasioci su dojavili da su videli psa ali da ne mogu da mu priđu. Tri dana kasnije, Džulija i njeni rođaci i prijatelji krenuli su u poslednji pokušaj pronalska ljubimca. Tokom potrage, stigla je poruka iz Agencije za kontrolu životinja da je neko pronašao Luija.

NESTAO U SNEŽNOJ MEĆAVI

Ispostavilo se da je nesrećnog retrivera otkri jedan skijaš, tačnije njegov pas koji je počeo da vuče vlasnika ka gotovo potpuno zatrpanom Luiju. Kada su Džulija i njeni prijatelji najzad stigli do mesta gde je pronađen Lui, sreći nije bilo kraja.

HEROJ – Novi Noe ili običan čovek koji je samo pomogao?

Pas je bio vidno iscrpljen i izmršavo ali bio je nepovređen. Odmah su ga odveli kući i brzo se oporavio u svom toplu domu okružen ljubavlju ukućana. Porodica Nojfeld ne nalazi reči da se zahvali svima koji su učestvovali u potrazi ili su na bilo koji drugi način pomogli u nalaženju njihovog ljubimca.

NESTAO U SNEŽNOJ MEĆAVI

„Kuća nam je bila jezivo prazna protekla 3 dana. Više mi ne smeta što Lui stalno ulazi i izlazi iz kuće. Ne smetaju mi ni njegove dlake po celoj kući. Samo je važno da je opet sa nama!“ – rekla je Džulija Nojfeld.

Izvor: CBC News  Foto: Julia Neufeldt/Facebook).

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDIRLJIVO – Ispunjava želju pokojne supruge
Sledeći tekstU SUBOTICI SPASENO 18 PASA – Aktivisti pratili i zaustavili kamion „Čede Šintera“

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime