Naslovna VESTI PSI UPRAVA ADE CIGANLIJE NEUMOLJIVO SUROVA: Uklanjanje kućica i pasa iz CNR programa...

UPRAVA ADE CIGANLIJE NEUMOLJIVO SUROVA: Uklanjanje kućica i pasa iz CNR programa se mora izvršiti po svaku cenu!

0
UPRAVA ADE CIGANLIJE NEUMOLJIVO SUROVA

Iako se veći broj udruženja za zaštitu životinja i pojedinaca obratilo Upravi JP Ada Ciganlija sa molbom da se odustane od odluke da se uklone kućice za pse iz gradskog programa CNR odgovorni u upravi ostali su nemi. Čini se da su u svojoj nezakonitoj odluci sada još „tvrđi“ jer je ova skandalozna odluka došla do javnosti. „Evropskom“ Beogradu i čelnicima pojedinih javnih preduzeća izgleda ne prija publicitet koji su izazvali svojim nerazumnim i nezakonitim odlukama. Isto tako, izostala je i veća medijska pažnja ovom slučaju. Mnogi tabloidni mediji koji se redovno “skandalizuju” pričama o zlostavljanju i mučenju životinja i tako dižu svoju čitanost, sada se ne oglašavaju. Kada mučenje i zlostavljanje čine državne institucije to više nije tema za ove medije. Princip je jednostavan: ako se o tome ne priča – ni ne događa se.

UPRAVA ADE CIGANLIJE NEUMOLJIVO SUROVA

ADA CIGANLIJA: Uprava zahteva uklanjanje kućica za pse i preti akcijom šintera!

Da podsetimo, pre nekoliko dana je iz Uprave JP Ada Ciganlija na neverovatan način „dostavljena“ odluka da se hitno uklone kućice za pse koje su postavljene za pse koji se nalaze u programu CNR. Obrazloženje je više nego cinično: ove kućice su postavljene bez dozvole uprave ovog preduzeća!!!

UPRAVA ADE CIGANLIJE NEUMOLJIVO SUROVA

Anica Petrović, koja brine ovim psima u skladu sa sporazumom sa drugim javnim preduzećem Veterinom Beograd je pokušala da napravi dogovor sa Upravom Ade Ciganlije. Mnogobrojna udruženja i pojedinci su uputili molbe i apele da se odluka promeni i da se Uprava pridržava zakona i gradskih odluka o dobrobiti životinja, ali uzalud. Uprava je ostala pri stavu da se kućice uklone do 21. aprila inače će angažovati komunalnu miliciju i Veterinu Beograd da uklone kućice i pse.

UPRAVA ADE CIGANLIJE NEUMOLJIVO SUROVA

Ovi psi će tako ostati bez krova nad glavom ali će možda i završiti u gradskom azilu koji je i tako pretrpan.

I šta sada? Anica moli za pomoć u sklanjanju kućica. Ne može sama. Ostalo je malo vremena. Nada se da će uspeti da napravi dogovor sa vlasnikom Safari Parka da se kućice premeste na njegovo zemljište. Ako to ne uspe… kućice će se rasklopiti i nestati.

MILOSRDNA MISIJA: Pomozimo akciju oslobađanja medveda

Ako je suditi po dosadašnjem ponašanju Uprave Ade Ciganlije, sledeći korak će biti uklanjanje pasa. Pasa koji su pod zaštitom grada Beograda. Kako će to obaviti – možemo samo da slutimo.

UPRAVA ADE CIGANLIJE NEUMOLJIVO SUROVA

A postoji i još jedno rešenje. Da se svi koji ne podržavaju ovu nezakonitu odluku okupe 21. aprila na Adi Ciganliji i ne dozvole nasilno rušenje i uklanjanje kućica. Možda će tada mediji da reaguju, možda će se tada naći neko razumno rešenje. Vreme je da svi koji volimo i štitimo životinje najzad pokažemo baš svojim delovanjem da kršenje zakona i samovoljne odluke moćnika mora da se zaustavi. Šta će biti?

Izvor:  Facebook

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.