Naslovna VESTI MAČKE NEVEROVATNO: Mace dve trećine svog života PRESPAVAJU!

NEVEROVATNO: Mace dve trećine svog života PRESPAVAJU!

3
macke spavaju petface

Prosek im je 15 sati dnevno. Neke čak u 24 sata ostanu budne svega 4 sata. Svi koji imaju mačke ili provode mnogo vremena sa njima znaju da one većinu svog vremena zapravo provode spavajući. Prevedno, mace dve trećine života „potroše“ na snove.
Zanimljivo je da mačke retko čvrsto i duboko spavaju. Kada to i čine, takav san traje tek po nekoliko minuta. One zapravo dremaju i to u onom položaju koji im omogućava brzi pokret u akciju. Primetićete to ako pogledate u svoju macu koja trza ušima I okreće ih prema zvukovima. Neke mace mogu spavati čak i dok sede uspravno 🙂
Takođe, mačići i starije mačke spavaju nešto više od odraslih mačaka.

Isto tako, ukoliko je loše vreme i pada kiša, vaša mezimica će spavati više nego sunčanim I lepim danima.
Među vama verovatno ima i onih čije mace su zadužene za vaše rano buđenje. Razlog za to je što su domaće mace navike o spavanju preuzele od svojih predaka – divljih mačaka, koje love u zoru i sumrak kada se plen najlakše hvata.
Ipak, ma koliko da ste navikli na njihovo gotovo celodnevno dremanje, ukoliko primetite da se vaša mačka prepušta čarima spavanja duže nego obično ili pak da spava manje nego što je uobičajeno za nju, obavezno kontaktirajte veterinara. Postoji mogućnost da je u pitanju i neki zdravstveni problem.
Na svu sreću naše spavalice uglavnom spavaju zato što to “vole da rade”. One koje žive uz čoveka i koje se osećaju potpuno zaštićeno i sigurno, pravi su majstori akrobacije kada su poze u pitanju. Tako da – pogledajte u svoju macu sada i podelite sa nama njenu pozu za „neverovati“ 😀

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBEOGRAD: Mače palo sa 9. sprata – preživelo, ali ostalo zarobljeno u ventilaciji!
Sledeći tekstBEOGRAD: I ovog leta SA LJUBIMCEM u šoping!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime