Naslovna VESTI PSI NEVIĐEN OPORAVAK: U Pegi su pucali iz vazdušne puške, a onda ju...

NEVIĐEN OPORAVAK: U Pegi su pucali iz vazdušne puške, a onda ju je udario auto

0
neviđen oporavak

Bilo bi lepo kada bi sve životinje na svetu imale svoj dom u prirodi, ili porodicu kojoj mogu da se vrate, i koja će im pružiti mekani krevet, hranu i nežnost. Nažalost, realnost je daleko od toga.

neviđen oporavak

Neodgovorni vlasnici pasa, ali i uzgajivačnice, dovode do toga da na ulicama lutaju hiljade pasa, i vrlo često njihov kvalitet života nije ni blizu zadovoljavajućeg. Osim napora da obezbede sebi hranu, vodu i sklonište, mnogi psi jedva uspeju da izvuku živu glavu kada ih se dočepa neki nečovek koji ne preza od najgorih svireposti.

Pročitajte i ovo: SUSRET KOJI IZAZIVA SUZE: Ponovo zajedno posle teške bolesti.

Za jednu malu napuštenu dušicu po imenu Pegi izgledalo je kao da joj je sreća okrenula leđa u potpunosti. Ne samo da je neko pucao u nju iz vazdušne puške, i to više puta, nego ju je udario i auto.

neviđen oporavak

Srećom, stvari su se preokrenule kada je na nju naišla služba za zaštitu životinja „DAR“. Ova ekipa je primila poziv iz malog mesta u Grčkoj tokom kog su ih obavestili o kučencetu kom je potrebna njihova pomoć. Kada su se pojavili tamo gde se nalazila Pegi, našli su ozbiljno povređeno jednogodišnje štene. Očajnički joj je bila potrebna veterinarska pomoć, a kada su je odveli na rendgen, otkrili su još jednu strašnu istinu: neko je u Pegi pucao više puta – meci su joj se nalazili svuda po telu.

neviđen oporavak

Organizacija je ovo podelila na svom Fejsbuk profilu: „Možete li da zamislite da živite među ljudima koji su u stanju da pucaju u maleno, nemoćno štene sa ulice? Zašto bi iko ovo uradio? Neverovatno. Pegi je sada bezbedna i pod našim nadzorom, i ostaće kod veterinara kako bi joj bilo udobno.“

neviđen oporavak

Pegi je morala na intervenciju kako bi se uklonili meci iz njenog tela i kako bi se zalečila povreda koju je zadobila kada ju je udario auto. Kada je dovoljno ojačala, radnici iz organizacije za zaštitu životinja vratili su je u selo u kom je pronađena. Međutim, ovog puta ne kao napušteno kuče sa ulice, već ju je pod svoje uzela jedna divna starateljka.

Pročitajte i ovo: ODGOVARAĆE ZA ZLODELO: Uhapšen nakon što je na okrutan način napustio psa

Kada se konačno potpuno oporavi, Pegi će početi da traži dom zauvek, i nadamo se da će naći porodicu koja će o njoj brinuti onako kako ova mala divna kuca zaslužuje.

neviđen oporavak

Iz službe koja je pronašla Pegi napisali su na Fejsbuku sledeće: „Pegi je možda mala, ali je hrabra i srčana poput lava!“

Izvor: The Animal Rescue Site

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSUSRET KOJI IZAZIVA SUZE: Ponovo zajedno posle teške bolesti.
Sledeći tekstPRAVDA ZA KORU: Čovek osuđen na zatvorsku kaznu nakon što je zapalio štene

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime