Naslovna VESTI PSI NEVIĐENA NEBRIGA: 3 psa na metar lanca, jedu stari hleb iz blata!

NEVIĐENA NEBRIGA: 3 psa na metar lanca, jedu stari hleb iz blata!

0
neviđena nebriga

Ovakav slučaj nebrige o životinjama odavno nismo videli. Vlasnik tri psa i više ovaca u užasno nehumanim uslovima drži ove jadne životinje.

neviđena nebriga

Fotografije prikazuju jedno imanje u mestu Vrnograću-Velika Kladuša. Na njemu se nalazi više nekoliko ovaca koje imaju nadstrešnicu kako bi se malo sklonile od padavina ali gacaju po blatu koje je pomešano sa njihovom mokraćom i izmetom.  Ove ovce imaju „posebno dobar tretman“ u odnosu na tri psa koji ih čuvaju.

TAKO SE POMAŽE U UDOMLJAVANJU! Fotke mačaka za udomljavanje na kutijama za pizzu.

neviđena nebriga

Oni su vezani za ogradu koja ograđuje tor, na kratkom lancu i bez ikakvog zaklona. Nemaju posude za vodu a prema svedočenjima nekih meštana vlasnik povremeno dolazi da ih „nahrani“. Baci komade starog hleba direktno u blato i to je sve. Jednom psu je naslonio nekoliko dasaka na ogradu što bi trebalo verovatno da bude sklonište tokom nepogoda.

neviđena nebriga

Kako prenosi organizacije „BiH Zaštita Životinja“ vlasnik pasa i ovaca je radnik u lokalnoj pošti. Oni su pokušali da ga uvere da poboljša uslove psima i ovcama ali se on na to oglušio.

NOVA MEĐUNARODNA TUŽBA! Ukrali identitet kako bi pravdali masovno ubijanje pasa u Zenici.

I dokle tako. Niko iz okoline nema živaca ili vremena da se pozabavi ovim problemom. A potrebno je samo obavestiti policiju, veterinarsku inspekciju, podneti odgovarajuće prijave… Izvršiti pritisak na državne organe da rade svoj posao. Kazne koje propisuje zakon bi sigurno imale efekta da se spreči ovakvo zlostavljanje. Međutim, zakone treba sprovoditi, a zna se ko to treba da radi.

Izvor:  Organizacija Zaštitari

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime