Naslovna VESTI NEVINE ŽRTVE – Evo šta ostaje posle ratnih operacija u Ukrajini!

NEVINE ŽRTVE – Evo šta ostaje posle ratnih operacija u Ukrajini!

0
životinje žrtve rata u Ukrajini

Kako vreme prolazi od početka ruske agresije na Ukrajinu, tako stižu potresne slike posledica ratnih dejstava. Vesti iz Ukrajine su nejasne, kontradiktorne i navijački obojene ali kada pogledate ove fotografije biće mnogo jasnije da je nebitno ko pobeđuje ili gubi jer su oni najnemoćniji i najneviniji najveće žrtve ljudske želje da vladaju i osvajaju.

životinje žrtve rata u Ukrajini

Iako su mnogi ukrajinci odlučili da tokom begstva iz ratnih područja, sa sobom povedu svoje kućne ljubimce, o čemu smo već pisali hiljade životinja nisu imale sreću da budu spasene. Našle su se usred sukoba i haosa, zaboravljene ili zarobljene. Našle su se u situaciji da se same snalaze i bore za opstanak.

Pročitajte i ovo: POTRESNE SLIKE IZ RATA U UKRAJINI – Civili u begstvu od razaranja NE NAPUŠTAJU svoje ljubimce!

životinje žrtve rata u Ukrajini

Mnoge životinje, a među njima psi i mačke su postale nevine žrtve ljudske gluposti i agresivnosti. Ove fotografije svedoče o njihovom očaju i strahu.

životinje žrtve rata u Ukrajini

Pročitajte i ovo: KAKVA PROSLAVA ROĐENDANA – Putovala 40 km peške, automobilom, podzemnom železnicom da bi spasla bolesnog labuda.

Istovremeno, neke od njih pokazuju i da su u užasavajućim okolnostima mnogi uspeli da zadrže ljudskost i potrebu da spasu i sačuvaju živote onih koji su zaboravljeni.

životinje žrtve rata u Ukrajini

Mnogo je tuge zbog izgubljenih života ljudi, razrušenih domova, neizvesne budućnosti. Političarima su to sve kolateralne žrtve. Nisu važne. Nije važno koliko života že biti izgubljeno zarad ostvarenja ličnih ciljeva. Ne misle o ljudskim životima, a kamoli o životinjama.

životinje žrtve rata u Ukrajini

Bojimo se da ni mnogima koji nisu direktno umešani i uključeni u ratne sukobe isto tako nije važna sudbina životinja. Zauzimaju stranu, navijaju, raduju se ili ljute u zavisnosti od vesti koje govore ko pobeđuje ili gubi. U ratu nema pobednika, svi gube, ma šta govorili pobednici. Razmislite o žrtvama, pa se onda radujte! Ako možete.

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPOTRESNE SLIKE IZ RATA U UKRAJINI – Civili u begstvu od razaranja NE NAPUŠTAJU svoje ljubimce!
Sledeći tekstTAKO JE MORALO BITI – Devojčica bez ruku dobila ljubimca bez šape!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime