Naslovna VESTI PSI NOVI SAD: Šarplaninac, koji je izujedao devojčicu, vlasnički pas koji NIJE ČIPOVAN,...

NOVI SAD: Šarplaninac, koji je izujedao devojčicu, vlasnički pas koji NIJE ČIPOVAN, NI VAKCINISAN!

0
nije čipovan petface

NIJE ČIPOVAN: Još jedan primer neodgovornog vlasništa i još jedna posledica istog, dogodila se juče u novosadskom vikend naselju Kamenjar, oko 15 časova!

Naime, prema rečima očevidaca, šarplaninac se otrgao sa lanca i napao sedmogodišnju devojčicu koja je sa ocem prolazila pored nasipa na Kamenjaru. Devojčica je zadobila povrede desne potkolenice i stopala, i zadržana je u Dečjoj bolnici u Novom Sadu, gde je urađena hiruška intervencija, a otac je sa lakšim povredama stopala, nakon ukazane medicinske pomoći pušten na kućno lečenje.

Pročitajte još:
NOVI SAD dobio prvi krematorijum za kućne ljubimce u Srbiji!

nije čipovan petface

Očevidac Aleksandar, koji se u tom trenutku zatekao u svom dvorištu, kaže da ga je uplašio lavež psa i vrisak deteta, te je izašao na nasip.

Pročitajte još:
NOVI SAD: Ukoliko ne pomognemo Svetlani, 28 pasa o kojima brine, ostaće bez IJEDNE GRANULE!

Prema rečima nadležnih u novosadskoj Zoohigijeni, koji su stigli na lice mesta nakon 10 minuta, izvršen je uviđaj a pas odveden u Prihvatilište!

– Pas nije čipovan, tako da se radi o flagrantnom kršenju zakona o dobrobiti životinja i taj pas je napravio incident van privatnog vlasništva, dakle to se desilo na javnoj površini. U svakom slučaju da ćemo mi insistirati ono što je u našoj nadležnosti, da vlasnik bude kažnjen po Zakonu o dobrobiti životinja, zato što nije mikročipovao psa na svoje ime, i nije ga nikad vakcinisao od besnila, kaže Aleksandar Bursać, direktor “Zoohigijene” a prenosi sajt www.rtv.rs.

Izvor, Foto: www.rtv.rs

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.