Naslovna VESTI PSI KADA SE RODIO – NIJE DISAO! Danas ovaj pas SPASAVA LJUDE!

KADA SE RODIO – NIJE DISAO! Danas ovaj pas SPASAVA LJUDE!

0
Pas spasava ljude

Kada se neko rodi u tako teškim okolnostima, mnogi ljudi nemaju previše poverenja u sposobnosti koje će se razviti. Ovaj retriver je dokazao koliko je ova pretpostavka pogrešna. Kada se rodio, nije disao. Jedva je preživeo, ali nerednih pet godina je pokazao svu svoju snagu i želju da pomaže i spasava ljude.

Pas spasava ljude

Linkolnov odgajivač je bio veoma snalažljiv i priseban u trenutku kada je mališan došao na svet. Beba nije disala ali se odgajivač brzo snašao. Dao mu je takozvani „poljubac života“, disanje usta na usta i Linkoln je prodisao. Iako ovakve pse često smatraju manje vrednim Linkoln se razvio u prelepog i prepametnog ljubimca. I ne samo to.

Pročitajte i ovo: GODINU DANA BORBE – „Vreća kostiju“ spreman za pravi dom!

Vrlo brzo je pokazao neverovatnu sposobnost za otkrivanjem najrazličitijih tragova pa je upućen na obuku za pse tragače i spasioce. Njegov pratilac Džonatan Izent kaže da trag može da nanjuši u vazduhu. Često mu nije potreban komad odeće osobe koju traži već samostalno pronalazi trag u prostoru i nepogrešivo vodi spasioce do ugroženih.

Pas spasava ljude

Džonatan kaže da je njegova sposobnos praćenja traga neverovatna. Toliko je uporan i neumoljiv u traganju da mu uopšte nije važno da li traganje traje 10-ak minuta ili dva dana. Takođe, uspešan je na prostoru od svega nekoliko stotina metara do onih u kojima mora da pređe i 30 kilometara.

Pročitajte i ovo: NEKADA BEZ NADE SIRENA GLEDA U BUDUĆNOST

Pas spasava ljude

Nedavno je Linkoln pronašao 87-godišnju baku za svega 15 minuta, koja se izgubila u šumskom prostranstvu u blizini Sijetla. Pre nego što je Linkoln bio angažovan veliki broj spasilalaca je tragao za nesrećnom ženom više od 6 sati!

Pas spasava ljude

Linkoln je jedan od ovogodišnjih kandidata za titulu American Humane Hero Dog Awards. Ova nagrada se tradicionalno dodeljuje psima koji su pokazali najveće junaštvo i hrabrost. Linkoln je svoju hrabrost mnogo puta dokazao. Uostalom, preživeo je ono što mnogi štenci nisu, a onda dokazao da mu se sreća s razlogom nasmešila.

Izvor: ijr.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.