Naslovna VESTI PSI NOVI SAD: Lesi je slepi pas, koji danas prvi put trči! (VIDEO)

NOVI SAD: Lesi je slepi pas, koji danas prvi put trči! (VIDEO)

1
slepi petface

slepi: – Ne zaboravite – ljubav čini čuda, priču o Lesiju započinje Silvija iz Novog Sada, a ono što će nam ispričati ostavilo nas je bez reči.

Naime, priča nas vraća u mesec april 2014. godine. Niko ne zna kako je Lesi provodio poslednjih godinu i više dana, jer je SLEP. Dezorjetisan, naletao je na predmete, izlazio na put bez mogućnosti da se skloni od automobila,…

slepi petface

– Svi apeli koji su upućivani Beograđanima i ostalima nisu urodili plodom i na kraju smo mi otišli po njega i doveli ga u Novi Sad. Jedina koja je reagovala na naše molbe i apele i podstakla nas da krenemo je predivna Desa Ilić, uz čiju ogromnu pomoć smo ga preuzeli i doneli u Novi Sad. On je predivan veliki pas od 42 kilograma, mešanac nemačkog ovčara, star 5 godina, objašnjava nam Silvija.

Pročitajte još:
NOVI SAD: Dobermanka Mila u NEPREPOZNATLJIVOJ transformaciji! (FOTO)

slepi petface

Ogromna preplašena maza. Tako bi se ukratko mogao opisati Lesi, slepi pas. Obzirom na to da je potpuno slep, ne može se ni pretpostaviti šta je proživeo. Prošlo je mnoooogo vremena, truda, rada sa njim a divne devojke iz „Free Fly“-a nisu gubile nadu da će Lesiju nekada biti bolje.

– Bile smo prinuđene da nešto uradimo sa njim, jer smo znale da će biti preteško udomiti ga. Tako smo došle do Gorana. Lesi je tog dana krenuo u školicu, kako bi se naučio „lepom ponašanju“, priča Silvija. U svemu ovome one imaju svesrdnu pomoć jedne divne Nadežde.

Pročitajte još:
NOVI SAD: Pomogle jedva živom pit bulu na ulici, vlasnica ih optužila da su ga ONE mučile!

– Lesi je kod mene tek šesti dan i jako sam zadovoljan napretkom. Samo uz veliki trud i strpljenje uspećemo da ga socijalizujemo i osposobimo ga za suživot u zajednici sa ljudima. Ono što je moja lična procena je da se psom pre devojaka iz „Free Fly“- a niko nije bavio, objasnio nam je i Goran Barać – Brćko.


slepi petface

Goran živi u mestu, između Sombora i Subotice, a pored vlasničkih pasa brine i o mnogim napuštenim psima, koje socijalizuje i sprema na odlazak u nove domove!

Goran nam u prilog divnom napretku Lesija šalje i video, a vi pogledajte kako izgledaju prvi trčeći koraci šarmantnog Lesija.

Ukoliko želite da baš on postane vaš prijatelj posetite stranicu „Free Fly“ i pogledajte kako možete da ga udomite! Ili nekog drugog iz njihovog krila! 😀

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstHAOS U BRITANSKOM „TALENTU“: Da li Mis Vendi ima talenat ili je zlostavljan pas? (VIDEO)
Sledeći tekstNAUČNICI ODGOVORILI: Ovo je razlog zbog kog volite svog psa!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime