Naslovna VESTI PSI NOVI SAD: Psi lutalice od kartona sa jasnim porukama – UDOMITE! (FOTO)

NOVI SAD: Psi lutalice od kartona sa jasnim porukama – UDOMITE! (FOTO)

2
psi od kartona petface

Jutros je Novi Sad osvanuo neubičajeno šaren, Naime, u centru grada na više mesta postavljeni su kartonski psi sa porukama upućenim gradskoj vlast i sugrađanima. Glavni cilj ovakvog performansa je skretanje pažnje nadležnima da Novi Sad nema azil za pse!
“Obzirom na činjenicu da Novi Sad nema adekvatan azil za pse i uzimajući u obzir predloge mnogih građana, rešili smo da ovu akciju posvetimo psima lutalicama i njihovom (ne)zbrinjavanju“, napisali su na svojoj Facebook stranici predstavnici neformalne grupe “Novi Sad Si Ti”, koja, između ostalog stoji i iza akcije na Keju kada su na više lokacija postavili kese za uklanjanje psećeg izmeta.
Novosađani imaju svoje mišljenje na ovu temu – jedni iz ljubavi prema životinjama žele adekvatan dom za pse, drugi pak iz straha za sebe i svoju decu žele da se oni sklone sa ulica.
Kako navode u saopštenju rešenjem ovog problema, korist će imati kako uplašeni i zabrinuti građani, tako i gradska vlast u vidu smanjenog broja isplaćenih odšteta za ujede pasa.
„Postavili smo kartonske “lutalice“, sa porukama koje su upućenje gradskoj vlasti, ali i građanima koji su u mogućnosti da ih udomeOva akcija je sprovedena u centru grada, ispred gradske kuće i spomenika Jovanu Jovanoviću Zmaju“, napisali su!

Izvor, Foto: Facebook

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstVRLO KORISNO ZNATI: Šta kada se ljubimac izgubi?
Sledeći tekstPOMOZIMO IM: Maca, maskota beogradskog kulturnog centra GRAD, nestala!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime