Naslovna VESTI PSI NOVI ŽIVOT: Korišćen kao mamac za borbe pasa nađen je na ulici...

NOVI ŽIVOT: Korišćen kao mamac za borbe pasa nađen je na ulici u fotelji!

0
pas mamac

Ovaj nesrećni pas ima samo jedno mesto za život. Staru fotelju koja mu je dom na ulici. Lutao je u potrazi za malo hrane i vode a onda se redovno vraćao na staru fotelju. Danima, nedeljama… Sve dok neko nije okrenuo glavu, odlučio da pomogne i podari mu novi život.

pas mamac

Jedan mladić ga je fotografisao i objavio njegove slike na društvenim mrežama tražeći pomoć za njegovo zbrinjavanje. Srećom po nesrećnog psa, snimke je video Lesli iz udruženja Rock NIC u Teksasu i sa još jednim volonterom otišao do mesta gde se nalazio pas.

Pročitajte i ovo: SUROVO ZLOUPOTREBLJENA VERNOST: Rekao mu da čeka – nikada se nije vratio po njega.

„Bio je veoma uplašen i veoma nepoverljiv prema ljudima“ – priča Lesli. Bio je mršav, sa velikim oštećenjima i ranama na koži. Kada su uspeli da ga nekako uvedu u automobil i odvezu do veterinara tamo su se još više šokirali. Pas kome su dali ime Vojvoda bio je dehidriran, malokrvan, prepun buva, sa kataraktom na jednom oku i bez zuba! Veterinari su ustanovili i brojne zarasle ujedne rane na njušci, glavi i telu.

pas mamac

Zaključeno je da je Vojvoda bio korišćen kao mamac u treninzima pasa za borbe. Ovi psi proživljavaju pravi pakao. Kako bi bili potpuno bespomoćni vezuju im se njuške, sputavaju noge, pa čak kao što je bio slučaj sa Vojvodom, vade zubi. Ovi psi su potpuno nesposobni da se brane i po pravilu ne uspevaju dugo da prežive ove monstruozne treninge.

Pročitajte i ovo: RADOVANJE: Pogledajte čemu se ovaj pas toliko obradovao posle 8 godina provedenih NA LANCU

pas mamac

Nije se saznalo kako je jadni Vojvoda svoju utehu našao u fotelji. Kako je uspeo da izbegne groznu smrt, ostaće tajna. Danas se oporavlja. Koža mu se postepeno čisti od šuge, a i oči izgledaju nešto bolje. Najvažnije od svega, zahvaljujući pažnji i ljubavi kojom ga obasipaju prestao je da se plaši ljudi i stiče samopouzdanje. Svi se nadaju da će uskoro biti spreman da mu se nađe nov dom u kome više neće trpeti strahote koje je jedva preživeo.

Izvor: dogfull.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSUROVO ZLOUPOTREBLJENA VERNOST: Rekao mu da čeka – nikada se nije vratio po njega.
Sledeći tekstMOJA MAČKA JE LOPOV: Vlasnica zbog svoje mačke primorana na radikalni potez

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime