Naslovna VESTI PSI POSTAVITE JASNE GRANICE: Novogodišnja trpeza za ljubimce!

POSTAVITE JASNE GRANICE: Novogodišnja trpeza za ljubimce!

1
novogodišnja trpeza za pse petface

novogodišnja trpeza za ljubimce: U vreme praznika, kočnice popuštaju kada je hrana u pitanju. Pite, salate i razne vrste mesa, prosto su nezaobilazni na našim trpezama. Ipak, ne dozvolite da pokleknete pred tužnim pogledima vaših ljubimaca, kada budu “prosili” hranu od vas.  

DOKAZANO: Psi razlikuju slano, gorko i slatko!

U vreme praznika jelu i piću je teško odoleti, a novogodišnje trpeze pretvaraju se u prave festivale hrane, koji mogu ozbiljno da naruše naše zdravlje. Naše, ali i zdravlje naših ljubimaca. Novogodišnja trpeza vašeg psa nikako ne bi trebala da sadrži tortu koju ste vi savršeno oblikovali, obogatili šlagom i ukrasili čokoladnim kuglicama. Jer, mleko je jedna od glavnih smrti koje vrebaju iz tanjira! Nesvarena laktoza, koja se nalazi u mleku, remeti crevnu mikrofloru i dovodi do nadutosti, dijareje i poremećaja varenja. Inače, sva hrana bogata šećerom, dovodi do gojaznosti, problema sa zubima i dijabetesa

novogodišnja trpeza za pse petface

Grožđe i suvo grožđe, takođe treba da izostanu sa novogodišnjeg menija, jer sadrže nepoznati toksin koji može da ošteti bubrege. I ta, opasna po život, slatka namirnica – čokolada! I jako male količine čokolade mogu ugroziti rad srca i oštetiti nervni sistem vašeg ljubimca.

 Od “slanih” neprijatelja, mesto broj jedan zauzima sirovo svinjsko meso, tako da ne popuštajte pred naletima svog ljubimca koji “prosi”.

novogdišnja trpeza za pse petface.1Neka se na novogodišnjem meniju vašeg ljubimca nađe hrana specijalno pravljena za njega, jer ona nije ništa skuplja, čak je mnogo i jeftinija od neadekvatnih proizvoda kojima pokušavate da zasladite svog ljubimaca.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.