Naslovna VESTI NOVOSAĐANI ČUJTE I POČUJTE: Animal Rescue Serbia organizacija spasava životinje u vašem...

NOVOSAĐANI ČUJTE I POČUJTE: Animal Rescue Serbia organizacija spasava životinje u vašem gradu!

0
novosadjani cujte i pocujte petface

Animal Rescue Serbia je prva zvanična, neprofitna, nevladina i volonterska organizacija za spasavanje životinja u Srbiji, iz situacija gde im je ugrožen život. Pristup mestu na kome se životinja nalazi je otežan, rizičan, komplikovan, ili nije moguć na uobičajen način. ARS organizacija je u našoj prestonici veoma poznata, ali ona postoji i u Nišu, Vršcu i Novom Sadu.

Novosađani su veoma malo upoznati sa tim da u njihovom gradu postoji jedan takva organizacija koja spasava životinje iz neverovatnih situacija i nezgodacija. To su prilike poput mačaka na drveću, pasa u šahtovima, bunarima, zaleđenim jezerima i sl. Akcije spasavanja ne naplaćujemo, kao ni članarinu, a finansiramo se od pomoći društveno odgovornih kompanija, fondacija, institucija i pojedinaca.

PROČITAJTE I:

“Animal Rescue Serbia”: Upoznajte ekipu koja svakodnevno pomaže životinjama u nevolji i to potpuno besplatno!

-Radi se na tome da organizacija postane decentralizovana i da svaki veći grad ima obučen i opremljen tim volontera. Naša pokrivenost u gradovima je mala, ljudi uglavnom nisu svesni da postojimo, kaže Damjan iz novosadskog ARS za Petface.

On kaže da kada primete situaciju sa ugroženom životinjom, traže bilo koga ko može pomoći, i prođe neko vreme dok ih neko ne uputi na ARS.

novosadjani cujte i pocujte petface

-Dispečer onda prosleđuje opis situacije i fotografije (ako ih ima) lokalnom timu, koji onda izlazi na teren. Fotografije su od velikog značaja, jer se onda ima barem nekakav uvid u situaciju, i kako planirati dalje. Izlazi se na teren, i sagleda kako najbolje pristupiti situaciji. Nakon završene akcije, ako su u pitanju vlasničke životinje, vraćaju se vlasnicima, govori Damjan.

Međutim, ukoliko se dogodi da nisu vlasničke, životinje se vode na pregleda, kako bi im se pružila pomoć ukoliko je potrebno. Kada se životinjice oporave, za njih se traži dom.

Novosađani, sada znate VAŠ ARS JE UVEK TU za vaše životinje!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstAko ste se pitali ZAŠTO – mi vam dajemo 5 RAZLOGA da ove zime udomite psa!
Sledeći tekstGINISOV REKORD: Ovaj pas je oborio Ginisov rekord u dužini jezika, a pogledajte koliki je tačno! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime